Михаило Јањушевић био је активан на социјалној платформи "Онлифанс" на којој објављује провокативне фотографије, на којима је и зарађивао озбиљну своте новца.

Због тога је често био исмеван на друштвеној мрежи Твитер од стране других корисника, који сада, по свему судећи, криве себе за његову смрт.

Ова вест изазвала је општу пометњу, а поводом тога, огласила се и популарна певачица, Јелена Карлеуша, која такође годинама трпи интернет насиље, па је имала потребу да прокоментарише ову тему и открије зашто је блокирала Јањуша.

Фото: Инстаграм принтскрин/karleusastar

 

 

- Читам по порталима о самоубиству брата оног лика Јањуша из ријалитија, који је највероватније одузео себи живот због злостављања и увреда на друштвеним мрежама. Сваки пут ме дубоко погоди када видим како разгоропађено онлајн зло узима животе. Сваком ко без свог имена и слике, са лажног профила, шаље другима лудачке увреде, а тај неко због тога изврши самоубиство - судила бих за убиство. Ако је реч о деци, која су показала посебну окрутност у нападима на слабе, такође бих имала ригорозне мере и за њих и за родитеље. Истог момента би биле пронађене све ИП адресе тих олоша, који су писали те ствари и сви би били похапшени за најтеже кривично дело. Много ми је жао свих, који нису довољно јаки да издрже онлајн напад и мржњу, јер знам да те психопате нападају ботовски, у хордама, на најболеснији могући начин. Шта мислите, како знам? Знате сви одлично како знам. Жао ми је овог дечка, поготово што је трпео нападе због свог брата, због своје се*суалности. Да ужас и апсурд буде још већи, управо сам тог Јањуша блокирала због константних, бруталних онлајн увреда, које ми је писао, а није ме ни познавао, написала је Јелена Карлеуша, па објаснила кроз шта је она прошла.

Фото: Инстаграм принтскрин/karleusastar

 

 

Бројеви телефона за помоћ СОС телефон особама које размишљају о самоубиству - Број 0800/309-309, опција 1, СОС телефон је који ради 24 сата, а на који се јављају стручњаци за спречавање самоубиства - лекари Клинике за психијатријске болести "Др Лаза Лазаревић". Служба ургентне психијатрије прима пацијенте 24 сата без заказивања, без књижице и без плаћања, а Центар за ментално здравље од 9 до 18 прима без заказивања.

(Ало)

БОНУС ВИДЕО: