Ovo je jedan od predloga za posnu trpezu, pogotovu kada se ukućanima jede nešto slatko ili očekujete goste.

Foto: Jutjub printsktin

 

 

Sastojci:

  • 500 g mlevenog maka,
  • 500 g kora za pitu,
  • 300g višanja
  • 300 g šećera,
  • vanilin šećer (nije obavezno),
  • voda,
  • malo brašna.

Priprema:

U šerpu sipati mak, šećer, vanilin šećer i doliti vode koliko da se dobije masa kao za palačinke.

Staviti na šporet da proključa. Nije potrebno dugo kuvati, samo treba da proključa.

Dno tepsije posuti sa malo brašna (ili staviti Pek papir) i ređati kore, svaku koru namazati dobro sa vrućim filoma, a višnje stavljati otprilike na svaku drugu ili treću koru.

Poslednju koru nakapati sa malo vode.

Peći u rerni na 180°C dok ne porumeni.

Iseći na kocke i služiti.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".