Ово је један од предлога за посну трпезу, поготову када се укућанима једе нешто слатко или очекујете госте.

Фото: Јутјуб принтсктин

 

 

Састојци:

  • 500 г млевеног мака,
  • 500 г кора за питу,
  • 300г вишања
  • 300 г шећера,
  • ванилин шећер (није обавезно),
  • вода,
  • мало брашна.

Припрема:

У шерпу сипати мак, шећер, ванилин шећер и долити воде колико да се добије маса као за палачинке.

Ставити на шпорет да прокључа. Није потребно дуго кувати, само треба да прокључа.

Дно тепсије посути са мало брашна (или ставити Пек папир) и ређати коре, сваку кору намазати добро са врућим филома, а вишње стављати отприлике на сваку другу или трећу кору.

Последњу кору накапати са мало воде.

Пећи у рерни на 180°Ц док не порумени.

Исећи на коцке и служити.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".