Ubica iz Praga, student David Kozak. koji je u masakru na Filozofskom fakultetu ubio 15, a ranio najmanje 24 osobe, pre krvavog pohoda ubio je svog oca kod kuće.

Prema policijskom izvoru David Kozak je student istorije, sa psihičkim problemima.

Navodno je ubio oca kod kuće, a zatim tamo podmetnuo bombu kućne izrade, koja nije uspela. Zatim je otišao na fakultet sa oružjem u ruci.

Policija je sada saopštila nove šokantne detalje o ubici iz Praga.

- Želim da saopštim javnosti da ozbiljno radimo sa verzijom koja je realna, da je napadač sa Filozofskog fakulteta odgovoran i za dve žrtve od kraja prošle nedelje u Klanovičkom lesu - rekao je direktor policije Martin Vondrašek, šokirajući sve na konferenciji za novinare, prenosi češki portal Blesak.

Foto: Printskrin

 

Foto: Printskrin

 

- Nema poznate veze sa žrtvama, nema poznate veze sa lokacijom, a uveren sam da su to bile potpuno nasumične žrtve koje je odabrala osoba bez ikakve kriminalne istorije - dodao je on.

- Lično sam bio na mestu strašnog zločina, video sam ogroman arsenal oružja i municije baš u zgradi fakulteta. Uveren sam da bi bilo višestruko više žrtava da nije bilo brze intervencije policije, koja je bila na licu mesta za nekoliko minuta, a ekipe Hitne pomoći za 12 minuta. Policija je uzvratila vatru u trenutku kada je napadač pucao sa ivice zgrade, uveren sam da su učinili sve što je bilo u njihovoj moći - rekao je Vondrašek.

Masovni ubica iz Praga, kako javlja češki portal Novinky, je 24-godišnji David Kozak.

Foto: Tanjug/AP

 

Kako su preneli mediji, tragedija koja se dogodila u petak, 15. decembra popodne u praškom Klanovičkom lesu, potresla je celu Češku. Tamo je nepoznati počinilac pucao i ubio dvomesečnu devojčicu u kolicima i njenog oca Martina (32). Prema rečima njegovih prijatelja, ubijeni čovek bio je veoma popularan, nekonfliktan i svima se dopadao, pa niko nije mogao da shvati zašto bi ga neko ubio.

Nacionalni institut za mentalno zdravlje Češke (NUDZ) ponudio je psihološku pomoći nakon tragične pucnjave na Fakultetu umetnosti u Pragu. Pomoć je namenjena preživelima, svedocima, rođacima i ostalima direktno i indirektno pogođenim ovom strašnom tragedijom. U pripremi je i telefonska linija za širu javnost, obavestio je portparol NUDZ Jan Červenka.

(Blesak/Novinky)

BONUS VIDEO: