Убица из Прага, студент Давид Козак. који је у масакру на Филозофском факултету убио 15, а ранио најмање 24 особе, пре крвавог похода убио је свог оца код куће.

Према полицијском извору Давид Козак је студент историје, са психичким проблемима.

Наводно је убио оца код куће, а затим тамо подметнуо бомбу кућне израде, која није успела. Затим је отишао на факултет са оружјем у руци.

Полиција је сада саопштила нове шокантне детаље о убици из Прага.

- Желим да саопштим јавности да озбиљно радимо са верзијом која је реална, да је нападач са Филозофског факултета одговоран и за две жртве од краја прошле недеље у Клановичком лесу - рекао је директор полиције Мартин Вондрашек, шокирајући све на конференцији за новинаре, преноси чешки портал Блесак.

Фото: Принтскрин

 

Фото: Принтскрин

 

- Нема познате везе са жртвама, нема познате везе са локацијом, а уверен сам да су то биле потпуно насумичне жртве које је одабрала особа без икакве криминалне историје - додао је он.

- Лично сам био на месту страшног злочина, видео сам огроман арсенал оружја и муниције баш у згради факултета. Уверен сам да би било вишеструко више жртава да није било брзе интервенције полиције, која је била на лицу места за неколико минута, а екипе Хитне помоћи за 12 минута. Полиција је узвратила ватру у тренутку када је нападач пуцао са ивице зграде, уверен сам да су учинили све што је било у њиховој моћи - рекао је Вондрашек.

Масовни убица из Прага, како јавља чешки портал Novinky, је 24-годишњи Давид Козак.

Фото: Танјуг/АП

 

Како су пренели медији, трагедија која се догодила у петак, 15. децембра поподне у прашком Клановичком лесу, потресла је целу Чешку. Тамо је непознати починилац пуцао и убио двомесечну девојчицу у колицима и њеног оца Мартина (32). Према речима његових пријатеља, убијени човек био је веома популаран, неконфликтан и свима се допадао, па нико није могао да схвати зашто би га неко убио.

Национални институт за ментално здравље Чешке (НУДЗ) понудио је психолошку помоћи након трагичне пуцњаве на Факултету уметности у Прагу. Помоћ је намењена преживелима, сведоцима, рођацима и осталима директно и индиректно погођеним овом страшном трагедијом. У припреми је и телефонска линија за ширу јавност, обавестио је портпарол НУДЗ Јан Червенка.

(Блесак/Novinky)

БОНУС ВИДЕО: