Posni slavski kolač za Svetog Nikolu sprema se lako, samo pažljivo pratite uputstva.

Foto: Printskrin/Jutjub/ Kuhinja Valentina Mašković

 

Potrebno je:

  • 1kg brašna T- 400 glatko
  • 450ml vode + 30ml.
  • 50ml ulja
  • 30 do 40g kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašičice soli

Priprema: Umesite glatko testo i ostavite da nakvasi oko sat vremena. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 10 minuta. Zatim smanjite na 180 stepeni Celzijusa pa i na 170 Celzijusa i pecite još 35 minuta. Obavezno nakon 10 minuta pečenja pokrijte pokvašenim papirom za pečenje. Nakon pečenja vreo slavski kolač premažite uljem.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".