Посни славски колач за Светог Николу спрема се лако, само пажљиво пратите упутства.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/ Кухиња Валентина Машковић

 

Потребно је:

  • 1кг брашна Т- 400 глатко
  • 450мл воде + 30мл.
  • 50мл уља
  • 30 до 40г квасца
  • 1 кашичица шећера
  • 2 кашичице соли

Припрема: Умесите глатко тесто и оставите да накваси око сат времена. Пећи у загрејаној рерни на 200 степени Целзијуса око 10 минута. Затим смањите на 180 степени Целзијуса па и на 170 Целзијуса и пеците још 35 минута. Обавезно након 10 минута печења покријте поквашеним папиром за печење. Након печења врео славски колач премажите уљем.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".