Mladi glumac Đorđe Mitrović, tumači lik inspektora Balše Pejovića u pomenutoj seriji koji je u potragu za kriminalcima tek pošao. Đorđe je iz Pančeva, a završio je Akademiju umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Nikite Milivojevića. Imali smo priliku da ga vidimo u seriji "Urgentni centar" i "Radio Mileva".

Sa mladom zvezdom koja će tek obeležiti domaće filmsko platno, razgovarali smo o samoj seriji i kako se snašao u istoj koja je njegov prvi projekat. 

 Kada tvoj lik postaje aktivan u seriji i šta je njegova misija? Kako je publika reagovala na lik Balše Pejovića? 

Lik postaje aktivan od druge epizode, tada ga prvi put vidimo. NJegova misija je da što bolje uradi svoj posao. On je jedan mlad inspektor koji je tek počeo da radi. U toj prvoj pojavi vidimo momka koji se trudi da bude što detaljniji u istraživanju i  da pronađe odgovore na zamršena pitanja za jedno sa starijim kolegom koga tumači Nebojša Milovanović. Balša Pejović, lik kog tumačim je dosta detaljan, pametan, vrlo pravičan. Pravda mu je na prvom mestu. Iako deluje smotano, ostaje dosledan zadatku. Publika je reagovala, zapravo jako dobro. Zadovoljan sam kako sam formirao lik. Mada sada posle godinu i po dana, kada gledam seriju, kritikujem šta sam mogao bolje da uradim i da dam neku novu i jaču crtu tom liku. Od kolega sam takođe dobio pohvale. 
 Seriju "Poziv" sadrži jedna uzbudljiva i mistična radnja. Šta možemo očekivati u narednoj sezoni?

Što se tiče sezone dva, barem meni  nije rečeno da će biti snimano. Ima prostora da se još uvek razvija priča. Ukoliko bude snimanja  druge sezone, voleo bih da malo više publika gleda Balšu Pejovića, kroz smeh je odgovorio mladi glumac Đorđe Mitrović. 

 Svaki lik se susreće sa ličnim borbama? Na koji način su likovi povezani sa borbama društva?

Generalo dosta likova ima svoju borbu. Glavna tema u ovoj seriji jesu nedostaci našeg društva, ono protiv čega se borimo dugo, protiv kriminala i korupcije. Susrećemo se sa brojnim nepravdama, nepoštenjem. Mislim da se većina gledaoca može poistovetiti sa nekim situacijama i likovima iz serije, da su sigurno doživeli takvu vrstu nepravde. Pored ličnih privatnih stvari sa kojima se Anica, glavna junjakinja koju tumači Mirjana Joković bori, vidimo i druge u kojima primećujemo kako funkcioniše društveni sistem. 

 Šta je zamisao i poruka tvoraca serije?  Zašto se baš životu žene i dečaka prepliću?

Ono što je zanimljivo i novo jeste da su žene protagonisti i antogonisti, to nismo imali prilku da vidimo. Vidimo žene koje se bave muškim poslovima i jako je zabavno to  kako se one bore u muškom svetu. Što se tiče dečaka, ne vidim direktno povezivanje. Mislim da su to odvojene priče, iako je sve počelo trovanjem tih dečaka. Vidimo kako se istraga usporava u ovoj filmskoj priči, a poruka bi bila da gajimo nešto protiv čega se borimo godinama i tako se vrtimo u krug. Ne znam zašto je potrebna tragedija da bi se nešto promenilo. Već smo imali nekoliko slučajeva tokom godine koji su završeni tragično. Ne treba da čekamo da nam gori pod nogama. Bolje je sprečiti, nego lečiti, što bi se reklo. 

Da li si se osetio kao mladi inspektor u privatnom životu i kako tvoja okolina reaguje na tvoj lik?

Da, iskreno sam se osetio. Mnogo privatnih dešavanja se poklopilo sa mojim privatnim emocijama i sa scenama sa snimanja. U tom trenutku Balša Pejović radi svoje prvo ispitivanje sa Anicom Reljić, legendarnom inspektorkom. U tom trenutku ja snimam prvu scenu sa Mirjanom Joković, koja je veliko ime našeg filmskog platna. Balša zna ko je Anica i trudi se da što bolje odradi zadatak, oseća dozu velikog pritiska i odgovornosti jer zna da je Anica hapsila velika imena iz sveta kriminala. Ovo je moj prvi moj filmski projekat i nemam mnogo iskustva. Prvi put se susrećem sa kamerama i svim ostalim. Privatno sam osetio tu vrstu pritiska i emocije koja se poklopila sa mojim emocijama tokom snimanja seta sa Mirjanom Joković. Samo se javilo "ja sad radim scenu sa Mirjanom Joković" svestan koliko je ona naše veliko ime. To je ono što sam rekao da Balša oseća kada radi sa Anicom, kao što sam već rekao. Najbliži su reagovali odlično, kažu da vide jedno ambicionog i pravičnog momka kakvog su tražili pisci i reditelj. Misle da mu je mesto baš tu gde jeste. 

Foto: V. Danilov, P. Mitić

 

Kako je izgledala saradnja sa starijim kolegama? 

Saradnja je bila fantastična. Kao glumac koji je tek završio fakultet, nisam mogao da naiđem na lepšu atmosferu i bolju ekipu. Imao sam gomilu pitanja i potpitanja zbog svog ne tako velikog iskustva pred kamerama i zaista sam naišao na predivne savete od kolega glumaca, ali i reditelja, scenarista i direktora fotografije. Zahvalan sam im što su imali strpljenja za mene na setu. Najviše bih se zahvalio Mirjani Joković i Nebojši Milovanoviću, to su bili moji direktni partneri kroz celu seriju i stvarno je iskustvo rada sa njima na scenama bilo čarobno i vrlo dragoceno.

Novi filmski projekati?

Što se tiče novih projekata, malo ne smemo da pričamo, malo ja ne volim da trčim pred rudu kada su u pitanju novi projekti. Dok se ne dogodi, volimo tišinu. Ko želi, može da me gleda u Jugoslovenskom dramskom pozorištu "Beogradska trilogija" i u "Pozorištu mladih" u predstavi "Bogojavljenska noć", Vilijama Šekspira. 

BONUS VIDEO: