Млади глумац Ђорђе Митровић, тумачи лик инспектора Балше Пејовића у поменутој серији који је у потрагу за криминалцима тек пошао. Ђорђе је из Панчева, а завршио је Академију уметности у Новом Саду, у класи професора Никите Миливојевића. Имали смо прилику да га видимо у серији "Ургентни центар" и "Радио Милева".

Са младом звездом која ће тек обележити домаће филмско платно, разговарали смо о самој серији и како се снашао у истој која је његов први пројекат. 

 Када твој лик постаје активан у серији и шта је његова мисија? Како је публика реаговала на лик Балше Пејовића? 

Лик постаје активан од друге епизоде, тада га први пут видимо. Његова мисија је да што боље уради свој посао. Он је један млад инспектор који је тек почео да ради. У тој првој појави видимо момка који се труди да буде што детаљнији у истраживању и  да пронађе одговоре на замршена питања за једно са старијим колегом кога тумачи Небојша Миловановић. Балша Пејовић, лик ког тумачим је доста детаљан, паметан, врло правичан. Правда му је на првом месту. Иако делује смотано, остаје доследан задатку. Публика је реаговала, заправо јако добро. Задовољан сам како сам формирао лик. Мада сада после годину и по дана, када гледам серију, критикујем шта сам могао боље да урадим и да дам неку нову и јачу црту том лику. Од колега сам такође добио похвале. 
 Серију "Позив" садржи једна узбудљива и мистична радња. Шта можемо очекивати у наредној сезони?

Што се тиче сезоне два, барем мени  није речено да ће бити снимано. Има простора да се још увек развија прича. Уколико буде снимања  друге сезоне, волео бих да мало више публика гледа Балшу Пејовића, кроз смех је одговорио млади глумац Ђорђе Митровић. 

 Сваки лик се сусреће са личним борбама? На који начин су ликови повезани са борбама друштва?

Генерало доста ликова има своју борбу. Главна тема у овој серији јесу недостаци нашег друштва, оно против чега се боримо дуго, против криминала и корупције. Сусрећемо се са бројним неправдама, непоштењем. Мислим да се већина гледаоца може поистоветити са неким ситуацијама и ликовима из серије, да су сигурно доживели такву врсту неправде. Поред личних приватних ствари са којима се Аница, главна јуњакиња коју тумачи Мирјана Јоковић бори, видимо и друге у којима примећујемо како функционише друштвени систем. 

 Шта је замисао и порука твораца серије?  Зашто се баш животу жене и дечака преплићу?

Оно што је занимљиво и ново јесте да су жене протагонисти и антогонисти, то нисмо имали прилку да видимо. Видимо жене које се баве мушким пословима и јако је забавно то  како се оне боре у мушком свету. Што се тиче дечака, не видим директно повезивање. Мислим да су то одвојене приче, иако је све почело тровањем тих дечака. Видимо како се истрага успорава у овој филмској причи, а порука би била да гајимо нешто против чега се боримо годинама и тако се вртимо у круг. Не знам зашто је потребна трагедија да би се нешто променило. Већ смо имали неколико случајева током године који су завршени трагично. Не треба да чекамо да нам гори под ногама. Боље је спречити, него лечити, што би се рекло. 

Да ли си се осетио као млади инспектор у приватном животу и како твоја околина реагује на твој лик?

Да, искрено сам се осетио. Много приватних дешавања се поклопило са мојим приватним емоцијама и са сценама са снимања. У том тренутку Балша Пејовић ради своје прво испитивање са Аницом Рељић, легендарном инспекторком. У том тренутку ја снимам прву сцену са Мирјаном Јоковић, која је велико име нашег филмског платна. Балша зна ко је Аница и труди се да што боље одради задатак, осећа дозу великог притиска и одговорности јер зна да је Аница хапсила велика имена из света криминала. Ово је мој први мој филмски пројекат и немам много искуства. Први пут се сусрећем са камерама и свим осталим. Приватно сам осетио ту врсту притиска и емоције која се поклопила са мојим емоцијама током снимања сета са Мирјаном Јоковић. Само се јавило "ја сад радим сцену са Мирјаном Јоковић" свестан колико је она наше велико име. То је оно што сам рекао да Балша осећа када ради са Аницом, као што сам већ рекао. Најближи су реаговали одлично, кажу да виде једно амбиционог и правичног момка каквог су тражили писци и редитељ. Мисле да му је место баш ту где јесте. 

Фото: В. Данилов, П. Митић

 

Како је изгледала сарадња са старијим колегама? 

Сарадња је била фантастична. Као глумац који је тек завршио факултет, нисам могао да наиђем на лепшу атмосферу и бољу екипу. Имао сам гомилу питања и потпитања због свог не тако великог искуства пред камерама и заиста сам наишао на предивне савете од колега глумаца, али и редитеља, сценариста и директора фотографије. Захвалан сам им што су имали стрпљења за мене на сету. Највише бих се захвалио Мирјани Јоковић и Небојши Миловановићу, то су били моји директни партнери кроз целу серију и стварно је искуство рада са њима на сценама било чаробно и врло драгоцено.

Нови филмски пројекати?

Што се тиче нових пројеката, мало не смемо да причамо, мало ја не волим да трчим пред руду када су у питању нови пројекти. Док се не догоди, волимо тишину. Ко жели, може да ме гледа у Југословенском драмском позоришту "Београдска трилогија" и у "Позоришту младих" у представи "Богојављенска ноћ", Вилијама Шекспира. 

БОНУС ВИДЕО: