- Želim na početku da uputim srdačnu čestitku SNS-, Aleksandru Vučiću na ubedljivoj pobedi na svim nivoima na ovim izborima. Izbori protekli u mirnoj i demokratskoj atmosferi. Mi nismo zadovoljni rezultatom uključujući i mene kao lidera liste, svakako treba analizirati šta je bio problem. Ono što sam rekao kakvi god da budu rezultati mi smo spremni na saradnju sa SNS-om na svim nivoima - poručio je Dačić.

Kako je rekao, na parlamentarnom nivou SNS će imati apsolutnu većinu.

- U Beogradu mi smo spremni na saradnju sa SNS-om, to je bitno pošto se još ne zna ko koliko mandata ima. Naravno, ukoliko SNS bude želeo mi smo spremni da tu saradnju nastavimo i na nacionalnom nivou - naveo je Dačić.

Foto: N. Skenderija

 

 

Lider SPS je podsetio da je na čelu stranke punih 17 godina.

- Naravno da je ovaj rezultat nezadovoljavajući, naravno mi ćemo razmatrati ovaj rezultat, moje je mišljenje da treba naći novog lidera SPS-a. Treba da napravimo analizu možemo li i mogu li ja dalje da nastavim. Uvek sam smatrao da su državni interesi ispred partijski. Znamo kakvi se izazovi pred nas postavljaju i bez obzira na našu poziciju u vlasti naši stavovi se ne menjaju - zaključio je Dačić.

BONUS VIDEO: