- Желим на почетку да упутим срдачну честитку СНС-, Александру Вучићу на убедљивој победи на свим нивоима на овим изборима. Избори протекли у мирној и демократској атмосфери. Ми нисмо задовољни резултатом укључујући и мене као лидера листе, свакако треба анализирати шта је био проблем. Оно што сам рекао какви год да буду резултати ми смо спремни на сарадњу са СНС-ом на свим нивоима - поручио је Дачић.

Како је рекао, на парламентарном нивоу СНС ће имати апсолутну већину.

- У Београду ми смо спремни на сарадњу са СНС-ом, то је битно пошто се још не зна ко колико мандата има. Наравно, уколико СНС буде желео ми смо спремни да ту сарадњу наставимо и на националном нивоу - навео је Дачић.

Фото: Н. Скендерија

 

 

Лидер СПС је подсетио да је на челу странке пуних 17 година.

- Наравно да је овај резултат незадовољавајући, наравно ми ћемо разматрати овај резултат, моје је мишљење да треба наћи новог лидера СПС-а. Треба да направимо анализу можемо ли и могу ли ја даље да наставим. Увек сам сматрао да су државни интереси испред партијски. Знамо какви се изазови пред нас постављају и без обзира на нашу позицију у власти наши ставови се не мењају - закључио је Дачић.

БОНУС ВИДЕО: