"Svaka čast vama Srbima, znate praviti čvarke, ali ne znate ih jesti" , kaže Mirsad Mrkalj iz Biršćana, koji je postao svetski prvak u brzom jedenju čvaraka.

Takmičenje, koje se može svrstati u rubriku "verovali ili ne", odigralo se u legendarnoj kafani "Kod Neđe debelog" u Prijedoru.

Mrkalj je u rekordnom roku pomeo 15 konkurenata i slistio celu posudu čvaraka. Nagradu je sam izabrao - polovne priglavke.

- Hvala, hvala na nagradi. Svega čast, vama Srbima. Znate praviti čvarke, ali ih ne znate i jesti - kaže Mirsad, koji je ovom izjavom nasmejao sve prisutne.

"Bilo je prilično napeto"

Svetski vicešampion je Prijedorčanin Emir Hodžić, kome je pobednik pobegao za samo nekoliko čvaraka. Trećeg mesta dokopao se Goran Gavrić iz Banja Luke.

- Bilo je prilično napeto u jednom trenutku, ponosan sam na drugo mesto. Drago mi je da sam u svom gradu na svetskom takmičenju te vrste - kaže vicešampion Emir Hodžić.

- Sledeće godine dolazim 20 kila teži i pobeđujem ovog što je osvojio prvo mesto - kaže trećeplasirani Gavrić.

Nije izostala ni podrška brojne publike, koja je kafanu ispunila kao nikad do sada. Poručuju da je tamo najbolja zabava i da malicioznim komentarima obeshrabre i tome, ko šta jede, kod "Neđe debelog" nema mesta.

Ovđe nikad se nije gledalo, ni ko dolazi, niti je ko koga šta pitao. Ko voli neka izvoli, ko želi, želi, kažu.

Inače, drugoplasiran je nagrađen svežnjem kočanki od poplavljenih kukuruza, a trećeplasiran je original "starkama" starim 20 godina.

Čvarke je obezbedila kafana, mada su neki od takmičara na Svetsko prvenstvo stigli sa svojom činijom svinjskog smokija.

(Blic)

BONUS VIDEO: