Pevačica je došla sa prijateljicom, a njen stajling privukao je pažnju svih prisutnih.

Crni šešir širokog oboda, naočare, šanel torba, i crna kratka haljina sa crnim cvetom na grudima bili su njen izbor za ovaj važan događaj.

Inače, cvet koji je nosila na grudima najviše liči na mak, koji je kroz istoriju i narode imao različita značenja i simbolike.

Foto: ATA images

 

Cvet maka je trajni simbol sećanja i nade, posebno u znak priznanja Oružanih snaga širom sveta. Stari Grci su mak povezivali sa obiljem i plodnošću.

Mak je postao i simbol sećanja na one koji su dali svoje živote u Prvom svetskom ratu nakon objavljivanja pesme "Na polju Flandrije" koju je napisao potpukovnik DŽon Mekrej.

DŽon Mekrej je bio kanadski brigadni hirurg koji je lečio ranjenike nakon što su nemačke snage ispustile gas hlor, piše sajt "Moja cvećara".

Na viktorijanskom jeziku cveća, mak je imao bogato značenje i simboliku, koja se često određivala odgovarajućom bojom maka. Crni mak koji je ponela Jelena može imati i simbol zaborava.Ipak, ovo je samo jedna strana onoga što je poznato o maku.Taj cvet simboliše i sasvim suprotne ljudske pojave, među kojima su seks, strast, ljubav i sve ono što feng šui dekoracija smatra energijom ekspanzije, koja je poželjna u prostoru.

Prema pojedinim verovanjima, u okviru feng šuija, prisustvo cveta maka doprineće dobrom razumevanju ljudskih odnosa. Takođe, smatra se da je mak dobar onda kada treba pomiriti članove porodice.

BONUS VIDEO: