Певачица је дошла са пријатељицом, а њен стајлинг привукао је пажњу свих присутних.

Црни шешир широког обода, наочаре, шанел торба, и црна кратка хаљина са црним цветом на грудима били су њен избор за овај важан догађај.

Иначе, цвет који је носила на грудима највише личи на мак, који је кроз историју и народе имао различита значења и симболике.

Фото: АТА имагес

 

Цвет мака је трајни симбол сећања и наде, посебно у знак признања Оружаних снага широм света. Стари Грци су мак повезивали са обиљем и плодношћу.

Мак је постао и симбол сећања на оне који су дали своје животе у Првом светском рату након објављивања песме "На пољу Фландрије" коју је написао потпуковник Џон Мекреј.

Џон Мекреј је био канадски бригадни хирург који је лечио рањенике након што су немачке снаге испустиле гас хлор, пише сајт "Моја цвећара".

На викторијанском језику цвећа, мак је имао богато значење и симболику, која се често одређивала одговарајућом бојом мака. Црни мак који је понела Јелена може имати и симбол заборава.Ипак, ово је само једна страна онога што је познато о маку.Тај цвет симболише и сасвим супротне људске појаве, међу којима су секс, страст, љубав и све оно што фенг шуи декорација сматра енергијом експанзије, која је пожељна у простору.

Према појединим веровањима, у оквиру фенг шуија, присуство цвета мака допринеће добром разумевању људских односа. Такође, сматра се да је мак добар онда када треба помирити чланове породице.

БОНУС ВИДЕО: