Rumun Jon Čukur (28), koji radi u hotelu u Škotskoj, priznao je optužbe za zaveru, u okviru koje su izvršene dve prepravke tela nanevši teške telesne povrede.

Navodni vođa čitave akcije, Norvežanin Marijus Gustavson, poznat kao "The Eunuch Maker" (‘Tvorac evnuha‘, prev.), optužen je da je u džep stavio do 200.000 funti nakon što je na internetu uživo emitovao modifikacije tela, među ostalima i svog vlastitog.

Gustavsonu, koji živi u severnom Londonu, uklonjeni su penis i bradavica.

Foto: Društvene mreže

 

Praksa je povezana sa supkulturom u kojoj muškarci postaju "nulos" te "nulificiraju", odnosno uklanjaju genitalije, tačnije penis i testise, prenosi britanski Dejli mejl.

Zavera je navodno uključivala do 29 ekstremnih telesnih modifikacija, uklanjanje delova tela i trgovinu delovima tela kod još osam muškaraca.

Čukur je navodno "deo Gustavsonovog najužeg kruga" i bio je uključen u kastraciju stezanjem.

Bivši medicinski tehničar Natanijel Arnold (46), Jakob Krimi-Eplebi (23) i Damjien Bryns (36) uklonili su Gustavsonu delove tela, a presuda bi trebalo da bude izrečena 12. januara, prenosi hrvatski Jutarnji list.

Foto: Tanjug/AP

 

Krimi-Eplebi je zamrznuo Gustavsonovu nogu zbog čega je bila potrebna amputacija, Bryns mu je uklonio penis, a Arnold je bio uključen u delomično uklanjanje Gustavsonove bradavice.

Arnold je takođe priznao krađu lidokaina dok je radio kao medicinski tehničar u bolnici Čelsi i Vestminster između januara 2016. i siječnja 2022. i posedovanje ekstremnih pornografskih slika.

Gustavsonova navodna ‘desna ruka‘ hirurg Piter Vejts (66) priznao je da je učestvovao u zaveri za nanošenje teških telesnih povreda.

On je, navodno, imao glavnu ulogu kao hirurg u velikom broju zahvata.

Nemac Stefan Šarf (61), koji se takođe u četvrtak prvi put pojavio na sudu, optužen je za zaveru za nanošenje teških telesnih povreda. Optužen je da je učestvovao u jedinstvenom postupku vađenja testisa u stanu u Kamdenu u julu 2019. O krivici će se izjasniti 12. januara, a dotad ostaje u pritvoru.

BONUS VIDEO: