Румун Јон Чукур (28), који ради у хотелу у Шкотској, признао је оптужбе за заверу, у оквиру које су извршене две преправке тела наневши тешке телесне повреде.

Наводни вођа читаве акције, Норвежанин Маријус Густавсон, познат као "The Eunuch Maker" (‘Творац евнуха‘, прев.), оптужен је да је у џеп ставио до 200.000 фунти након што је на интернету уживо емитовао модификације тела, међу осталима и свог властитог.

Густавсону, који живи у северном Лондону, уклоњени су пенис и брадавица.

Фото: Друштвене мреже

 

Пракса је повезана са супкултуром у којој мушкарци постају "нулос" те "нулифицирају", односно уклањају гениталије, тачније пенис и тестисе, преноси британски Дејли мејл.

Завера је наводно укључивала до 29 екстремних телесних модификација, уклањање делова тела и трговину деловима тела код још осам мушкараца.

Чукур је наводно "део Густавсоновог најужег круга" и био је укључен у кастрацију стезањем.

Бивши медицински техничар Натанијел Арнолд (46), Јакоб Крими-Еплеби (23) и Дамјиен Брyнс (36) уклонили су Густавсону делове тела, а пресуда би требало да буде изречена 12. јануара, преноси хрватски Јутарњи лист.

Фото: Танјуг/АП

 

Крими-Еплеби је замрзнуо Густавсонову ногу због чега је била потребна ампутација, Брyнс му је уклонио пенис, а Арнолд је био укључен у деломично уклањање Густавсонове брадавице.

Арнолд је такође признао крађу лидокаина док је радио као медицински техничар у болници Челси и Вестминстер између јануара 2016. и сијечња 2022. и поседовање екстремних порнографских слика.

Густавсонова наводна ‘десна рука‘ хирург Питер Вејтс (66) признао је да је учествoвао у завери за наношење тешких телесних повреда.

Он је, наводно, имао главну улогу као хирург у великом броју захвата.

Немац Стефан Шарф (61), који се такође у четвртак први пут појавио на суду, оптужен је за заверу за наношење тешких телесних повреда. Оптужен је да је учествовао у јединственом поступку вађења тестиса у стану у Камдену у јулу 2019. О кривици ће се изјаснити 12. јануара, а дотад остаје у притвору.

БОНУС ВИДЕО: