Kako se navodi na zvaničnom sajtu njene Stranke za pravdu životinja, ova 32-godišnjakinja je član Viktorijanskog zakonodavnog saveta koji predstavlja Severnu Viktoriju od novembra 2022. godine. NJena agenda se odnosi na težnju ka zakonodavnoj reformi kako bi se poboljšala prava životinja. 

U politiku je ušla vrlo mlada, sa 26 godina jer joj je zasmetalo što mladi, posebno mlade žene, nisu zastupljeni u politici.

Ona je najmlađa žena u bilo kom australijskom parlamentu i druga najmlađa koja je ikada izabrana u Viktorijino zakonodavno veće.

Nedavno je za australijski Dejli mejl govorila o, kako kaže, užasavajućem trenutku kada su na internetu procurile fotografije iz perioda kada je radila kao striptizeta dok je studirala pravo na univerzitetu.

Kako kaže, kao 19-godišnjakinja se odlučila na ovaj korak jer je smatrala da su njeni snovi o radu u pravu ili politici gotovi.

- Radila sam daleko od mesta gde sam odrasla i studirala kako ne bih srela nikoga koga poznajem, i iako sam osećala da nema ništa loše u tom poslu, znala sam da će mnogi drugi misliti drugačije - priseća se Persel.

- Onda sam jednog dana sedela kod frizera i kada sam se prijavila na Fejsbuk, videla sam da sam označena na slici bez mog pristanka na kojoj se vidi da radim kao striptizeta.

Kako kaže, ispod slike je bilo mnogo osuđivačkih komentara. 

- Odrastala sam u malom seoskom gradu, tako da svi na neki način poznaju svakoga i to se jednostavno brzo i zlobno proširilo - iskrena je bila DŽordži.

Ranije ove godine, tačnije 8. marta, na Međunarodni dan žena, našla se u centru svetskih medija kada se ispred parlamenta pojavila dugačkoj beloj košulji na kojoj je ispisala sve uvrede koje je dobila nakon svog prvog govora u skupštini.

 

 

- Ja sam političar, ali i živo biće. Ukazujem na pitanje bezbednosti koje je ugroženo svim ženama u politici, bez obzira kojoj političkoj orijentaciji pripadaju. Danas ističem ove uvrede koje dobijam svaki dan i koje vučem sa sobom kao tegove. Možda će ovo nekoga ko je pisao ove užasne stvari naterati da se preispita - rekla je ona tada.

Kako se navodi u njenoj biografiji na sajtu stranke, već 11 godina je uključena u pokret za zaštitu životinja, a pored toga se bavi i volontiranjem u kampanjama za okončanje uzgoja štenadi, zabranu trka pasa i obustavljanje lova na patke. Ona ima dve diplome, iz prava i iz komunikacija. 

U slobodno vreme voli da se druži sa svojih 17 ovaca, magarcem, 3 konja, 4 usvojena psa i 4 mačke navodi se na sajtu Stranke za pravdu životinja.

Veoma je aktivna na društvenim mrežama, a samo na Instagramu je prati 107 hiljada ljudi. 

BONUS VIDEO: