Како се наводи на званичном сајту њене Странке за правду животиња, ова 32-годишњакиња је члан Викторијанског законодавног савета који представља Северну Викторију од новембра 2022. године. Њена агенда се односи на тежњу ка законодавној реформи како би се побољшала права животиња. 

У политику је ушла врло млада, са 26 година јер јој је засметало што млади, посебно младе жене, нису заступљени у политици.

Она је најмлађа жена у било ком аустралијском парламенту и друга најмлађа која је икада изабрана у Викторијино законодавно веће.

Недавно је за аустралијски Дејли мејл говорила о, како каже, ужасавајућем тренутку када су на интернету процуриле фотографије из периода када је радила као стриптизета док је студирала право на универзитету.

Како каже, као 19-годишњакиња се одлучила на овај корак јер је сматрала да су њени снови о раду у праву или политици готови.

- Радила сам далеко од места где сам одрасла и студирала како не бих срела никога кога познајем, и иако сам осећала да нема ништа лоше у том послу, знала сам да ће многи други мислити другачије - присећа се Персел.

- Онда сам једног дана седела код фризера и када сам се пријавила на Фејсбук, видела сам да сам означена на слици без мог пристанка на којој се види да радим као стриптизета.

Како каже, испод слике је било много осуђивачких коментара. 

- Одрастала сам у малом сеоском граду, тако да сви на неки начин познају свакога и то се једноставно брзо и злобно проширило - искрена је била Џорџи.

Раније ове године, тачније 8. марта, на Међународни дан жена, нашла се у центру светских медија када се испред парламента појавила дугачкој белој кошуљи на којој је исписала све увреде које је добила након свог првог говора у скупштини.

 

 

- Ја сам политичар, али и живо биће. Указујем на питање безбедности које је угрожено свим женама у политици, без обзира којој политичкој оријентацији припадају. Данас истичем ове увреде које добијам сваки дан и које вучем са собом као тегове. Можда ће ово некога ко је писао ове ужасне ствари натерати да се преиспита - рекла је она тада.

Како се наводи у њеној биографији на сајту странке, већ 11 година је укључена у покрет за заштиту животиња, а поред тога се бави и волонтирањем у кампањама за окончање узгоја штенади, забрану трка паса и обустављање лова на патке. Она има две дипломе, из права и из комуникација. 

У слободно време воли да се дружи са својих 17 оваца, магарцем, 3 коња, 4 усвојена пса и 4 мачке наводи се на сајту Странке за правду животиња.

Веома је активна на друштвеним мрежама, а само на Инстаграму је прати 107 хиљада људи. 

БОНУС ВИДЕО: