Nakon završene istrage, Osnovni sud u Sokolcu je potvrdio optužnicu protiv C.B. koja ga tereti za krivična dela nasilje u porodici i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksploziva. Ukoliko se dokaže krivica, nasilniku preti do tri godine zatvora.

Nakon potvrđivanja optužnice, rešenjem suda produžen je pritvor optuženom, koji može trajati najduže godinu dana, odnosno do nove odluke suda. Pritvor je određen zbog opasnosti da će nasilnik ponoviti krivično delo.

Prema optužnici, nasilnik se tereti da je u septembru ove godine u večernjim časovima, u porodičnom stanu na Palama, pijan maltretirao suprugu i pretio da će je razneti bombom. Nasilnik je nesrećnoj ženi pretio da će je silovati, te je izgovorio uznemirujuće reči aludirajući na nedavni slučaj u Gradačcu.

- Drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio je spokojstvo i duševno zdravlje člana svoje porodice, na način što je svojoj supruzi C. B. govorio da će je ubiti, kao i da će ubiti i deset ljudi, a da je ona jedanaesta. Psovao joj je, pretio i vrijeđao rečima: Hoćeš li sad da te snimim kao što je bilo u Gradačcu? - navodi se u činjeničnom opisu krivičnog dela za koje je osumnjičen.

Navodi se da je nasilnik svojoj supruzi govorio da će je ubiti, kao i da će ubiti deset ljudi, a da je ona jedanaesta. Pored toga, optuženom se stavlja na teret da je neovlašteno držao ručnu crnu bombu M-75 i ručnu zelenu bombu M-75, čije držanje je građanima zabranjeno Zakonom o oružju i municiji.

(Alo)

BONUS VIDEO: