Након завршене истраге, Основни суд у Соколцу је потврдио оптужницу против Ц.Б. која га терети за кривична дела насиље у породици и недозвољена производња и промет оружја или експлозива. Уколико се докаже кривица, насилнику прети до три године затвора.

Након потврђивања оптужнице, решењем суда продужен је притвор оптуженом, који може трајати најдуже годину дана, односно до нове одлуке суда. Притвор је одређен због опасности да ће насилник поновити кривично дело.

Према оптужници, насилник се терети да је у септембру ове године у вечерњим часовима, у породичном стану на Палама, пијан малтретирао супругу и претио да ће је разнети бомбом. Насилник је несрећној жени претио да ће је силовати, те је изговорио узнемирујуће речи алудирајући на недавни случај у Градачцу.

- Дрским и безобзирним понашањем угрозио је спокојство и душевно здравље члана своје породице, на начин што је својој супрузи Ц. Б. говорио да ће је убити, као и да ће убити и десет људи, а да је она једанаеста. Псовао јој је, претио и вријеђао речима: Хоћеш ли сад да те снимим као што је било у Градачцу? - наводи се у чињеничном опису кривичног дела за које је осумњичен.

Наводи се да је насилник својој супрузи говорио да ће је убити, као и да ће убити десет људи, а да је она једанаеста. Поред тога, оптуженом се ставља на терет да је неовлаштено држао ручну црну бомбу М-75 и ручну зелену бомбу М-75, чије држање је грађанима забрањено Законом о оружју и муницији.

(Ало)

БОНУС ВИДЕО: