Očekuje nas poslednji mlad Mesec 2023. koji će se desiti 12. decembra u znaku Strelca, koji je odgovoran za ličnu ekspanziju i iskorak napred – slučaj kada želite sve odjednom!

U astrologiji, sazvežđe Strelac je zaslužno za širok pogled na svet – predstavnici ovog znaka imaju tendenciju da sanjaju velike snove, a kada je u pitanju mlad mesec u Strelcu, svi postajemo neverovatni optimisti i tragači za uspehom.

 

Foto: Profimedia

 

 

Na mlad mesec u Strelcu, možete početi da vodite društvene mreže kako biste povećali svoju popularnost, ili možda odlučite da platite školovanje kako biste povećali prihode, ili razmišljate o selidbi u inostranstvo.

Šta god da se kaže, sva pitanja mladog meseca 12. decembra su vezana za novac. Upravo novac, ulaganje, prodaja nekretnina, kupovina automobila itd. biće u prvom planu svih dešavanja.  Jupiter, dispozitor mladog Meseca, biće u Biku. I ovaj znak upravlja temom prihoda, zarade i štednje, kao da će zahtevati da razradite finansijske aspekte u životu.

Na primer, možete odlučiti da nađete posao od kog ćete bolje zarađivati ili kupiti stan i počnite da ga izdajete i tako akumulirate kapital za sebe. Važno je da će se mlad mesec pojaviti na 21. stepenu Strelca, dajući snažan vatreni trigon budućem čvoru u Ovnu — prilika kada ćete napraviti važan proboj za karmički zadatak 2024. Uobičajeno, 12. decembra poželećete da delujete, jer je mreža događaja za 2024. već formirana tako da energično utiče na vaše odluke na kraju 2023.

Foto: Profimedia

 

 

Ipak, ne treba zaboraviti da je drugi vladar znaka Strelac i drugi dispozitor mladog Meseca Neptun, koji je odgovoran za naše nesvesno i intuiciju. Stoga, ako osetite unutrašnji uvid i „udarac“ iz univerzuma za ličnu inicijativu, preduzmite akciju! Više sile vam jasno šalju signal da je sada period kada treba nešto da počnete zarad rezultata koje ćete dobiti 2024. godine.

Inače, period mladog meseca 12. decembra trajaće tačno 6 meseci – na pun mesec u Strelcu 23. maja dobićete rezultat po pitanju koje ste sada započeli. Na primer, 12. decembra odlučite da platite školovanje, a krajem maja ćete dobiti diplomu i početi da zarađujete ozbiljan novac zahvaljujući ovom obrazovanju.  Možda ćete 12. decembra odlučiti da kupite stan, a 23. maja ćete se useliti u njega ili započeti renoviranje.

Ovan

Razmišljajte o svojoj budnućnosti sa samopouzdanjem! Mladi mesec vas ohrabruje da isprobate nove stvari i naučite nove veštine. Ne odustajte od onog u šta verujete dok jurite svoje snove. Ovaj mladi mesec je poput vodiča – odvešće vas na veliko sudbinsko putovanje.

Bik

Ovaj mlad mesec se odnosi na promene, zapravo na deo vašeg života koji je povezan sa intenzivnim vezama. To vam govori da budete iskreni u vezi sa nečim što ste držali za sebe. Ne dozvolite da vas strah spreči da probate nešto novo. Ova promena može potrajati i pomoći vam da spoznate nešto sjajno.

Blizanci

Ako ste zaglavili razmišljajući o prošloj vezi, mlad mesec sugeriše da je vreme da je otpustite i krenete napred. Ne koristite svoju mudrost samo da biste ugodili drugima. Uskoro bi razgovor o vezama mogao ponovo da bude akruelan, posebno kada se Jupiter poveže sa pričljivim Merkurom pre nego što krene u retrogradi hod. Ovaj mesec se takođe udružuje sa severnim čvorom sudbine, gurajući vas da prevaziđete svoje granice i pokažete jedinstvene sposobnosti.

Rak

Mlad mesec u Streslcu će vam srenuti fokus na prijateljstva, učešće u zajednici i osećaj pripadnosti. Vreme je da razmislite o tome šta vam je zaista važno u društvu. Takođe, dajte  prioritet i ličnom i profesionalnom razvoju. Pošto ste svesni obaveza na poslu, postoji šansa da prilagodite svoju dnevnu rutinu za zdraviji način života koji podržava vaše blagostanje.

Lav

Vaš pristup poslu možda nije ono što zaista želite. Mlad mesec vam donosi kreativnost i samoizražavanje. Jupiter takođe vrši jak uticaj na vaš znak. Podstiče vas da spojite strast i posao. Ovaj mesec vam daje samopouzdanje i mogućnost da ispišete novu priču. To je šansa za nove mogućnosti u liderstvu ako ste spremni za novo poglavlje.

Foto: Profimedia

 

 

Devica

Neke stari posmatrate iz aspekta koji nije uvek ispravan. Ovaj mlad mesec, povezan sa Jupiterom u delu vašeg života koji uključuje perspektive i uverenja, donosi nove početke u vašem ličnom životu. Izaziva vas da napustite stare priče koje vam ne pomažu da rastete. Možda će biti problema sa iskrenošću i tajnama u odnosima zbog veze ovog meseca sa Neptunom. Međutim, iskrenost može mnogo toga rešiti.

Vaga

Iako ne možete da predvidite budućnost, fokusiranje na svoje dugoročne ciljeve je korisno. Mlad mesec u Strelcu sugeriše da tražite podršku okoline. Jupiterov uticaj savetuje vođenje neophodnih, ali neprijatnih razgovora, posebno o kućnim i porodičnim stvarima. Možda postoji neizvesnost, ali držite se svoje vizije i ne dozvolite da vas ona skrene sa puta.

Škorpija

Ako vaši radni zadaci ne daju željene rezultate,  vreme je da razmislite o alternativnom planu. Trebalo bi da bolje razmislite o svojoj finansijskoj sigurnosti i sopstvenoj vrednosti. Uticaj severnog čvora vam daje samopouzdanje da se uhvatite u koštac sa novim izazovima u vezi sa vašim zdravljem i produktivnoššću, čak i ako postoji neizvesnost u okruženju. Ostanite fokusirani na svoje ciljeve jer vam mogu doneti dobre stvari.

Strelac

Sa mesecom u vašem znaku, bićete puni energije i spremni ste za rast. Jupiterov uticaj na vaše zdravlje i svakodnevne rutine podstiče vas da se fokusirate na ono što je zaista važno i donosi rezultate. Vreme je da se oslobodite svih ljubavnih inhibicija i date prednost svojoj sreći, čak i ako se razlikuje od porodičnih očekivanja. Razgovor o finansijama i ličnim strukturama, poput partnerstva, sada je ključan.

Jarac

Ovaj mlad mesec donosi vam ljubav i podršku osoba koje vas okružuju. Ovaj mesec za vas aktivira isceljenje i odmor. Uz Jupiterov uticaj i vezu sa Merkurom, u redu je promeniti planove za odmor ako je potrebno. Verujte svojim instinktima i slušajte svoje telo tokom ovog vremena obnove.

Vodolija

Mlad mesec stavlja akcenat na prijateljstva. Uticaj Jupitera na vaš emotivni život i porodicu može probuditi uspomene iz prošlosti. Promene kod kuće ili u prazničnim tradicijama mogu izazvati određenu napetost, ali i da se reše neke stvari. Od vas se traži da preuzmete kontrolu i vodite u neke nove promene.

Ribe

Ovaj mlad mesec nalazi se u kući vaše karijere podstiče vas da izađete iz zone udobnosti radi rasta. To se, pre svega, odnosi na vaš javni imidž, pa se fokusirajte na svoje veštine i razgovore. Uticaj Jupitera predlaže istraživanje novih mogućnosti u vašim profesionalnim i obrazovnim krugovima. Zapamtite, imate više talenta nego što mislite!

BONUS VIDEO: