Ali za jednu ženu u Kini, odluka da objavi sliku svoje večere u kineskoj aplikaciji WeChat, kineskoj verziji Instagrama, pokazala se katastrofalnom, a njen izlazak na ručak sa prijateljem brzo se pretvorio u noćnu moru. 

Naime, kada je došlo vreme da plati račun u restoranu na jugozapadu Kine, žena je tokom obroka bila neprijatno iznenađena kada joj je prišao konobar, pokazao račun i zatražio potvrdu računa od preko 58.300 evra ili 430.000 kineskih juana.

Žena, koja je identifikovana samo po prezimenu Vang je slučajno uslikala QR kod, kada je pravila selfi, pa su pojedinci na mreži odlučili da se našale na njen račun. Skenirali su oznaku, a narudžbine su stizale u nizu, prenosi South Morning China Post.

Naručeno je neverovatnih 1.850 porcija pačetine, 2.580 porcija lignji i 9.990 porcija paste od škampa!

 

 

Gospođa Vang je odmah obrisala objavu, ali je restoran i dalje bio preplavljen porudžbinama, prenosi Dejli mejl.

Žena je razumljivo bila uznemirena, ali račun nije naplaćen jer je osoblje restorana ignorisalo narudžbine. Uz to, gospođa je preseljena za drugi sto.

Kako se slična neprijatnost ne bi ponovila restoran je promenio sistem, pa kupci sada mogu da naručuju obroke samo ako su u neposrednoj blizini lokala.

Gospođa Vang je rekla da je to iskustvo učenja i pozvala na povećanje svesti o tome kako se QR kodovi mogu zlonamerno koristiti.

BONUS VIDEO: