Али за једну жену у Кини, одлука да објави слику своје вечере у кинеској апликацији WeChat, кинеској верзији Инстаграма, показала се катастрофалном, а њен излазак на ручак са пријатељем брзо се претворио у ноћну мору. 

Наиме, када је дошло време да плати рачун у ресторану на југозападу Кине, жена је током оброка била непријатно изненађена када јој је пришао конобар, показао рачун и затражио потврду рачуна од преко 58.300 евра или 430.000 кинеских јуана.

Жена, која је идентификована само по презимену Ванг је случајно усликала QR код, када је правила селфи, па су појединци на мрежи одлучили да се нашале на њен рачун. Скенирали су ознаку, а наруџбине су стизале у низу, преноси South Morning China Post.

Наручено је невероватних 1.850 порција пачетине, 2.580 порција лигњи и 9.990 порција пасте од шкампа!

 

 

Госпођа Ванг је одмах обрисала објаву, али је ресторан и даље био преплављен поруџбинама, преноси Дејли мејл.

Жена је разумљиво била узнемирена, али рачун није наплаћен јер је особље ресторана игнорисало наруџбине. Уз то, госпођа је пресељена за други сто.

Како се слична непријатност не би поновила ресторан је променио систем, па купци сада могу да наручују оброке само ако су у непосредној близини локала.

Госпођа Ванг је рекла да је то искуство учења и позвала на повећање свести о томе како се QR кодови могу злонамерно користити.

БОНУС ВИДЕО: