Jelena u ispovesti za "Blic" ističe da kobnog dana kada je Petra zadobila povrede opasne po život nije bila u stanu sa njom.

- Iz Beograda gde je Miloš radio sam tog dana došla kod moje familije u Grljanu. I ranije smo provodili vreme sa decom, i nikada nije iskazivao nikakvu brutalnost niti je bio nasilan prema meni i mojoj deci. Tada su deca bila kod mene, šetali smo, sve je bilo u najboljem redu. Oko jedan sat poslepodne decu sam trebala da odvedem njihovom ocu jer su želeli kod strica da odu na rođendan, a mi smo trebali da se vratimo za Beograd. Moja sestra se javila da će sa detetom doći kod nas. Pošla sam da ćerku i sina odvedem kod oca a Petra je ostala sa Milošem. U međuvremenu me je Miloš pozvao i rekao da se vratim što pre, jer mu je neprijatno da sedi sa mojom sestrom.

Nakon toga je usledio još jedan poziv od njega i kazao mi je da se Petra ne oseća dobro i da požurim kući. Objasnila sam da uskoro stižem samo da decu odvedem do kuće gde su živeli sa tatom. Uskoro me je i sestra pozvala i kazala da dođem jer Petri nije dobro - priča kroz suze neutešna majka.

Foto: SMS

 

"Ležala je bez svesti, jedna strana lica joj je bila modra"

Kada se Jelena, kako tvrdi, vratila u stan zatekla je stravičan prizor kakav niko nikada ne bi mogao da pretpostavi da se može dogoditi.

- Ušla sam u kuću i videla i Miloša i moju sestru kako sede jedan preko puta drugog. Pitala sam ih gde je Petra, kazali su u sobi. Otrčala sam da je vidim a onda ugledala strahovit prizor. Dete je ležalo u kolicima bez svesti i jedna strana lica joj je bila modra. Odmah sam izvela Miloša napolje, počela sam da vičem šta se dogodilo, on je samo kratko izustio da je Petra pala sa kreveta. Vikala sam da mi brzo dodaju vodu i ranac u kome mi je bila zdravstvena knjižica deteta. Zgrabila sam Petru u naručje i počela da trčim u bolnicu.

Sećam se da sam toliko žurila da sam u jednom trenutku pala, počela sam da dozivam pomoć kada mi je prišla žena u belom kaputu koja mi je pomogla da ustanem i da što pre dođem do lekara - nastavlja Jelena.

Foto: Društvene mreže

 

Jelena ističe da su se u Zdravstvenom centru u Zaječaru , dok je dete već bilo na pregledu, pojavili i Miloš, njena sestra, majka i brat. Sekunde su joj, kako tvrdi, bile kao večnost jer nije znala šta se dešava sa devojčicom.

- Nisam znala šta je sa Petrom, nisam mogla da je vidim i to mi je bilo strašno. Istinu nisam znala. Kada su došli da me odvedu u pritvor, kazala sam da nije nikakav problem samo da me prvo puste da vidim svoje dete. Tada su mi kazali šta se dogodilo. Da je moja Petra ubijena i da je više nikada neću videti. Taj trenutak neću moći nikada da prebolim, kao ni svoje nevino dete - dodaje Jelena.

"Moje dete će zauvek ostati u grobu"

Viši sud u Zaječaru je juče oglasio krivim optuženog Miloša Nikolića za krivično delo teško ubistvo, dvogodišnje Petre Vladulović i osudio ga na doživotnu kaznu zatvora.

- Što se tiče presude, iz ugla zakonske forme sve je ispoštovano , i kao što će moje dete zauvek ostati u grobu, ni on doživotno više neće imati slobodu. Motiv i razlog šta se dogodilo još uvek ne znam. S obzirom da ne postoji smrtna kazna, ovo je najadekvatnija kazna koju je dobio. Želim mu da doživi sve one muke koje je moje dete proživelo tog kobnog dana kada je ubijena. Živim jedino zbog moje dvoje dece, inače sam istog dana kada je Petra ubijena i ja umrla - dodaje majka Jelena.

Nebojša Vladulović, deda ubijene Petre ističe da bol za unukom ne prestaje.

- Od tada kada se to dogodilo imam zdravstvenih problema i ne osećam se dobro. Da je uzeo čuk i sebe udario po glavi ne bi mogao da se spasi zbog toga što je učinio mojoj unuci. Kao što moja unuka pati u grobu, tako želim da se i on pati do kraja života- kaže neutešni deda Nebojša.

Kako nam je potvrđeno u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru odluka suda je prvostepena.

- Viši javni tužilac u Zaječaru je tražio da se optuženi Miloš Nikolić oglasi krivim i kazni na doživotnu kaznu zatvora. Odluka je prvostepena i pravo na žalbu imaju Viši javni tužilac, optuženi i njegov branilac- kažu u VJT Zaječar.

Iz Višeg suda u Zaječaru su potvrdili da je okrivljeni Miloš Nikolić nepravosnažno osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

(Blic)

BONUS VIDEO: