Јелена у исповести за "Блиц" истиче да кобног дана када је Петра задобила повреде опасне по живот није била у стану са њом.

- Из Београда где је Милош радио сам тог дана дошла код моје фамилије у Грљану. И раније смо проводили време са децом, и никада није исказивао никакву бруталност нити је био насилан према мени и мојој деци. Тада су деца била код мене, шетали смо, све је било у најбољем реду. Око један сат послеподне децу сам требала да одведем њиховом оцу јер су желели код стрица да оду на рођендан, а ми смо требали да се вратимо за Београд. Моја сестра се јавила да ће са дететом доћи код нас. Пошла сам да ћерку и сина одведем код оца а Петра је остала са Милошем. У међувремену ме је Милош позвао и рекао да се вратим што пре, јер му је непријатно да седи са мојом сестром.

Након тога је уследио још један позив од њега и казао ми је да се Петра не осећа добро и да пожурим кући. Објаснила сам да ускоро стижем само да децу одведем до куће где су живели са татом. Ускоро ме је и сестра позвала и казала да дођем јер Петри није добро - прича кроз сузе неутешна мајка.

Фото: СМС

 

"Лежала је без свести, једна страна лица јој је била модра"

Када се Јелена, како тврди, вратила у стан затекла је стравичан призор какав нико никада не би могао да претпостави да се може догодити.

- Ушла сам у кућу и видела и Милоша и моју сестру како седе један преко пута другог. Питала сам их где је Петра, казали су у соби. Отрчала сам да је видим а онда угледала страховит призор. Дете је лежало у колицима без свести и једна страна лица јој је била модра. Одмах сам извела Милоша напоље, почела сам да вичем шта се догодило, он је само кратко изустио да је Петра пала са кревета. Викала сам да ми брзо додају воду и ранац у коме ми је била здравствена књижица детета. Зграбила сам Петру у наручје и почела да трчим у болницу.

Сећам се да сам толико журила да сам у једном тренутку пала, почела сам да дозивам помоћ када ми је пришла жена у белом капуту која ми је помогла да устанем и да што пре дођем до лекара - наставља Јелена.

Фото: Друштвене мреже

 

Јелена истиче да су се у Здравственом центру у Зајечару , док је дете већ било на прегледу, појавили и Милош, њена сестра, мајка и брат. Секунде су јој, како тврди, биле као вечност јер није знала шта се дешава са девојчицом.

- Нисам знала шта је са Петром, нисам могла да је видим и то ми је било страшно. Истину нисам знала. Када су дошли да ме одведу у притвор, казала сам да није никакав проблем само да ме прво пусте да видим своје дете. Тада су ми казали шта се догодило. Да је моја Петра убијена и да је више никада нећу видети. Тај тренутак нећу моћи никада да преболим, као ни своје невино дете - додаје Јелена.

"Моје дете ће заувек остати у гробу"

Виши суд у Зајечару је јуче огласио кривим оптуженог Милоша Николића за кривично дело тешко убиство, двогодишње Петре Владуловић и осудио га на доживотну казну затвора.

- Што се тиче пресуде, из угла законске форме све је испоштовано , и као што ће моје дете заувек остати у гробу, ни он доживотно више неће имати слободу. Мотив и разлог шта се догодило још увек не знам. С обзиром да не постоји смртна казна, ово је најадекватнија казна коју је добио. Желим му да доживи све оне муке које је моје дете проживело тог кобног дана када је убијена. Живим једино због моје двоје деце, иначе сам истог дана када је Петра убијена и ја умрла - додаје мајка Јелена.

Небојша Владуловић, деда убијене Петре истиче да бол за унуком не престаје.

- Од тада када се то догодило имам здравствених проблема и не осећам се добро. Да је узео чук и себе ударио по глави не би могао да се спаси због тога што је учинио мојој унуци. Као што моја унука пати у гробу, тако желим да се и он пати до краја живота- каже неутешни деда Небојша.

Како нам је потврђено у Вишем јавном тужилаштву у Зајечару одлука суда је првостепена.

- Виши јавни тужилац у Зајечару је тражио да се оптужени Милош Николић огласи кривим и казни на доживотну казну затвора. Одлука је првостепена и право на жалбу имају Виши јавни тужилац, оптужени и његов бранилац- кажу у ВЈТ Зајечар.

Из Вишег суда у Зајечару су потврдили да је окривљени Милош Николић неправоснажно осуђен на доживотну казну затвора.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: