Ovo su tri recepta koja verovatno svi već znate i obožavate. Naravno osnovni sastojci skloni su promenama po svačijem ukusu.

1. PRŽENICE

  • 2-3 jajeta
  • malo mleka
  • bajat hleb

Foto: Jutjub printskrin / bokina kuhinja

 

Priprema:

Umutite jaja i malo ih posolite, pa u tu smesu sipajte mleko. Hleb isecite na kriške, pa umočite u dobijenu smesu. Pržite na malo zagrejanog ulja i stavljajte na ubrus da se ocede od ulja.

Možete ih jesti uz sir, pečenicu, salatu, jogurt, ali si odične i sa džemom ali i medom i cimetom!

2. GIBANICA

  • 1 kg kora za pite
  • 500 gr starog slanog sira
  • 2 kašičice soli
  • 200 ml ulja
  • 8 celih jaja
  • 200 ml vode
  • 500 ml jogurta

Foto: Printskrin/Jutjub/ Domaći Recepti

 

Priprema:

Uključiti rernu na 200 stepeni da se zagreje. Podeliti kore na 6 delova. Podeliti sir na 5 delova.

Podmazati veliki pleh i poslagati prvi deo kora jednu na drugu i svaku premazati sa malo ulja. Na zadnju koru staviti komadiće sira. Tako raditi do kraja sa korama i sirom.

Umutiti jaja sa solju, dodati jogurt i vodu, ako vam je ostalo ulja i njega ( mada meni nije ) i sve umutiti.

Iseći gibanicu oštrim nožem pa zaliti u proreze preliv svuda po malo. Nagnuti pleh levo i desno i napred i nazad kako bi preliv svuda prošao.

Staviti da se peče sve do zlatno braon boje. Pitu iseći ponovo po prorezima, pokriti krpom i prohladiti.

3. JAJA I SLANINA NA MASTI

  • 2 jaja
  • svinjska mast
  • kriška hleba
  • slatka začinska paprika
  • malo slanine tanko isečene

Foto: Jutjub printskrin / simple mail prep

 

Priprema:

Ispržite jaja na oko uz slaninu, potom na krišku hleba namažite malo masti i pospite odozgo papriku. Za svega par minuta nekada najomiljeniji doručak u Srbiji je spreman.

Stil

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".