Ово су три рецепта која вероватно сви већ знате и обожавате. Наравно основни састојци склони су променама по свачијем укусу.

1. ПРЖЕНИЦЕ

  • 2-3 јајета
  • мало млека
  • бајат хлеб

Фото: Јутјуб принтскрин / бокина кухиња

 

Припрема:

Умутите јаја и мало их посолите, па у ту смесу сипајте млеко. Хлеб исеците на кришке, па умочите у добијену смесу. Пржите на мало загрејаног уља и стављајте на убрус да се оцеде од уља.

Можете их јести уз сир, печеницу, салату, јогурт, али си одичне и са џемом али и медом и циметом!

2. ГИБАНИЦА

  • 1 кг кора за пите
  • 500 гр старог сланог сира
  • 2 кашичице соли
  • 200 мл уља
  • 8 целих јаја
  • 200 мл воде
  • 500 мл јогурта

Фото: Принтскрин/Јутјуб/ Домаћи Рецепти

 

Припрема:

Укључити рерну на 200 степени да се загреје. Поделити коре на 6 делова. Поделити сир на 5 делова.

Подмазати велики плех и послагати први део кора једну на другу и сваку премазати са мало уља. На задњу кору ставити комадиће сира. Тако радити до краја са корама и сиром.

Умутити јаја са сољу, додати јогурт и воду, ако вам је остало уља и њега ( мада мени није ) и све умутити.

Исећи гибаницу оштрим ножем па залити у прорезе прелив свуда по мало. Нагнути плех лево и десно и напред и назад како би прелив свуда прошао.

Ставити да се пече све до златно браон боје. Питу исећи поново по прорезима, покрити крпом и прохладити.

3. ЈАЈА И СЛАНИНА НА МАСТИ

  • 2 јаја
  • свињска маст
  • кришка хлеба
  • слатка зачинска паприка
  • мало сланине танко исечене

Фото: Јутјуб принтскрин / симпле маил преп

 

Припрема:

Испржите јаја на око уз сланину, потом на кришку хлеба намажите мало масти и поспите одозго паприку. За свега пар минута некада најомиљенији доручак у Србији је спреман.

Стил

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".