Glumica Jelena Čvorović Paunović biće sahranjena sutra, 8. decembra u 14.30 časova na Novom groblju, a okupljanje i izjava saučešća će početi od 13.30 časova, saopštilo je njeno matično pozorište

Jelena je preminula u 75. godini. Nema sumnje da je svojim ulogama obeležila srpsku kinematografiju. Mnogi je pamte po ulozi Žakline u seriji "Srećni ljudi" i kao Kasandre u "Porodičnom blagu".Jelena je diplomirala glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1972. godine, u klasi profesora Milenka Maričića. Rođena je u Bajinoj Bašti, ali je veći deo svog života provela u Beogradu, u kom je i sagradila karijeru. 

 

Gledaoci će pamtiti Jelenu po specifičnom, hrapavom glasu i načinu na koji je tumačila likove koje je  igrala. Uloga koja je obeležila njenu karijeru je, svakako uloga Nine iz kultne serije "Otpisani" i Zorke iz "Porodičnog blaga", ali i o ulozi Tankosave Tasić iz "Bele lađe" može se reći dosta toga..

Publika se takođe oduševljavala ulogama u predstavama koje je igrala. Recimo u  predstavi "Kokošje slepilo", "Samoubice" i "Balkona" takođe su bili izuzetno cenjeni.

BONUS VIDEO: