Глумица Јелена Чворовић Пауновић биће сахрањена сутра, 8. децембра у 14.30 часова на Новом гробљу, а окупљање и изјава саучешћа ће почети од 13.30 часова, саопштило је њено матично позориште

Јелена је преминула у 75. години. Нема сумње да је својим улогама обележила српску кинематографију. Многи је памте по улози Жаклине у серији "Срећни људи" и као Касандре у "Породичном благу".Јелена је дипломирала глуму на Факултету драмских уметности у Београду 1972. године, у класи професора Миленка Маричића. Рођена је у Бајиној Башти, али је већи део свог живота провела у Београду, у ком је и саградила каријеру. 

 

Гледаоци ће памтити Јелену по специфичном, храпавом гласу и начину на који је тумачила ликове које је  играла. Улога која је обележила њену каријеру је, свакако улога Нине из култне серије "Отписани" и Зорке из "Породичног блага", али и о улози Танкосаве Тасић из "Беле лађе" може се рећи доста тога..

Публика се такође одушевљавала улогама у представама које је играла. Рецимо у  представи "Кокошје слепило", "Самоубице" и "Балкона" такође су били изузетно цењени.

БОНУС ВИДЕО: