Na samom početku utakmice povredio se i nažalost nije mogao da se vrati na parket. O tome i dan-danas razmišlja i žali zbog toga, ali se nada da će biti u timu za Olimpijske igre naredne sezone.

Imao je tom prilikom i zanimljivu poruku za Lebrona DŽejmsa, jednog od najboljih košarkaša svih vremena, ali i sve Amerikance.

- Prvo maštamo da igramo za reprezentacijom, meni je ovo bilo prvo takmičenje i medalja, moglo je možda i bolje. Kad smo dobili Kanadu u polufinalu i gledali drugo polufinale, ekipe su izuzetno kvalitetne, Nemci su osvojili titulu bez poraza. Mislili smo da nisu drim-tim, Amerikanci, koji će nas dobiti 30 razlike. Bili smo pozitivni, jedva smo čekali meč, atmosfera je bila fenomenalna, ne mogu da opišem osećaj posle toga zbog povrede.

Foto: RTS printskrin

 

Možda bih odigrao najgori meč na prvenstvu, možda bih bio najgori, ali nisam mogao da budem deo onoga za šta smo se borili, to mi je najteže palo. Poraz mi je teško pao, ali me je više pogodilo što nisam mogao da budem na parketu. Možda neće biti druge šanse - rekao je Dobrić u emisiji "Na ivici terena".

Potom je pričao o Olimpijadi koja je na programu dogodine.

- Uspeli smo da izborimo vizu za Pariz bez kvalifikacija. Jedva čekam, nadam se da ću biti u ekipi, nadam se da ću biti u dobroj formi da selektor vidi u meni dobru opciju i da ćemo otići u najjačem sastavu i da se pokažemo dobro kao na Mundobasketu. Možda su lakše od Svetskog ili Evropskog, manje utakmica ima. Nadam se da ćemo dobro izgledati i da će se svi odazvati.

Foto: Jutjub printskrin/NA IVICI TERENA

 

Nakon neuspeha reprezentacije SAD na Mundobasketu, najavljeno je da će Amerikanci doći u najjačem sastavu, da će igrati i Lebron DŽejms.

- Voleo bih da vidim da li je stvarno tolika razlika između nas u Evroligi i njih, verovatno jeste, ali ne plašim se nikoga. Voleo bih da dođem na megdan njima. Neka Lebron povede drugare, ako nama dođe Jokić, ja se ne plašim - nasmejao se Dobrić.

BONUS VIDEO: