На самом почетку утакмице повредио се и нажалост није могао да се врати на паркет. О томе и дан-данас размишља и жали због тога, али се нада да ће бити у тиму за Олимпијске игре наредне сезоне.

Имао је том приликом и занимљиву поруку за Леброна Џејмса, једног од најбољих кошаркаша свих времена, али и све Американце.

- Прво маштамо да играмо за репрезентацијом, мени је ово било прво такмичење и медаља, могло је можда и боље. Кад смо добили Канаду у полуфиналу и гледали друго полуфинале, екипе су изузетно квалитетне, Немци су освојили титулу без пораза. Мислили смо да нису дрим-тим, Американци, који ће нас добити 30 разлике. Били смо позитивни, једва смо чекали меч, атмосфера је била феноменална, не могу да опишем осећај после тога због повреде.

Фото: РТС принтскрин

 

Можда бих одиграо најгори меч на првенству, можда бих био најгори, али нисам могао да будем део онога за шта смо се борили, то ми је најтеже пало. Пораз ми је тешко пао, али ме је више погодило што нисам могао да будем на паркету. Можда неће бити друге шансе - рекао је Добрић у емисији "На ивици терена".

Потом је причао о Олимпијади која је на програму догодине.

- Успели смо да изборимо визу за Париз без квалификација. Једва чекам, надам се да ћу бити у екипи, надам се да ћу бити у доброј форми да селектор види у мени добру опцију и да ћемо отићи у најјачем саставу и да се покажемо добро као на Мундобаскету. Можда су лакше од Светског или Европског, мање утакмица има. Надам се да ћемо добро изгледати и да ће се сви одазвати.

Фото: Јутјуб принтскрин/NA IVICI TERENA

 

Након неуспеха репрезентације САД на Мундобаскету, најављено је да ће Американци доћи у најјачем саставу, да ће играти и Леброн Џејмс.

- Волео бих да видим да ли је стварно толика разлика између нас у Евролиги и њих, вероватно јесте, али не плашим се никога. Волео бих да дођем на мегдан њима. Нека Леброн поведе другаре, ако нама дође Јокић, ја се не плашим - насмејао се Добрић.

БОНУС ВИДЕО: