Ubistvo se dogodilo u iznajmljenom suterenu kuće u Ulici Nikole Kopernika u Nišu u kojoj su sva trojica Nišlija živela zajedno. Miodrag i Goran su optuženi da su kao saizvršioci počinili krivično delo.

Oni će danas biti saslušani i izneće svoje odbrane. Miodrag tvrdi da nema ništa sa zločinom, da je bio van kuće i da je, kada se vratio u stan zatekao kuma kako leži na podu.

Sukob je, prema optužnici Višeg javnog tužilaštva, počeo verbalnom raspravom u trpezariji, nakon čega je Miodrag pesnicom udario kuma u glavu nanevši mu laku povredu u predelu obrve. Zatim ga je opsovao i otišao do drugog dela te prostorije u kojoj se nalazi kuhinja i iz fioke doneo kuhinjski nož sa ravnim sečivom širine oko 20 milimetara, zatvorio fioku.

- Prišao je oštećenom koji je u tom trenutku stajao između sudopere i vrata njegove sobe, zamahnuo nožem koji je držao u desnoj ruci prema njemu i tim nožem ga ubo u predelu zadnje leve strane grudnog koša, nanevši mu zbirno teške telesne povrede opasne po život - navedeno je  u optužnici.

Prema navodima optužnice Goran se tereti da je "bitno doprineo izvršenju krivičnog dela" tako što je svojim ponašanjem i prisustvom u istoj prostoriji "olakšao Miodragu da izvrši ubistvo".

-Dok je A.D. ležao na podu sobe i tražio pomoć, obraćajući mu se rečima "Zovi hitnu", ostavio ga je u takvom stanju, bez pomoći, te jednim peškirom brisao tragove krvi sa poda sobe, kreveta, unutrašnjih i spoljašnjih vrata sobe i drugih površina u sobi na kojima su se nalazili tragovi krvi - navodi se u optužnici.

Nakon zločina, Miodrag je, prema optužnici, pobegao sa lica mesta i sakrio nož, a tek pošto je usled zadobijenih povreda povređeni čovek preminuo, Goran je pozvao Hitnu pomoć i smrt kuma A.D. prijavio kao nesrećan slučaj.

Lekari Hitne pomoći koji su došli na intervenciju zbog "samopovređivanja", zatekli su jeziv prizor u kući pa je obaveštena policija. Utvrđeno je da su tragovi krvi brisani, zbog čega je otvorena istraga. 

BONUS VIDEO: