Убиство се догодило у изнајмљеном сутерену куће у Улици Николе Коперника у Нишу у којој су сва тројица Нишлија живела заједно. Миодраг и Горан су оптужени да су као саизвршиоци починили кривично дело.

Они ће данас бити саслушани и изнеће своје одбране. Миодраг тврди да нема ништа са злочином, да је био ван куће и да је, када се вратио у стан затекао кума како лежи на поду.

Сукоб је, према оптужници Вишег јавног тужилаштва, почео вербалном расправом у трпезарији, након чега је Миодраг песницом ударио кума у главу наневши му лаку повреду у пределу обрве. Затим га је опсовао и отишао до другог дела те просторије у којој се налази кухиња и из фиоке донео кухињски нож са равним сечивом ширине око 20 милиметара, затворио фиоку.

- Пришао је оштећеном који је у том тренутку стајао између судопере и врата његове собе, замахнуо ножем који је држао у десној руци према њему и тим ножем га убо у пределу задње леве стране грудног коша, наневши му збирно тешке телесне повреде опасне по живот - наведено је  у оптужници.

Према наводима оптужнице Горан се терети да је "битно допринео извршењу кривичног дела" тако што је својим понашањем и присуством у истој просторији "олакшао Миодрагу да изврши убиство".

-Док је А.Д. лежао на поду собе и тражио помоћ, обраћајући му се речима "Зови хитну", оставио га је у таквом стању, без помоћи, те једним пешкиром брисао трагове крви са пода собе, кревета, унутрашњих и спољашњих врата собе и других површина у соби на којима су се налазили трагови крви - наводи се у оптужници.

Након злочина, Миодраг је, према оптужници, побегао са лица места и сакрио нож, а тек пошто је услед задобијених повреда повређени човек преминуо, Горан је позвао Хитну помоћ и смрт кума А.Д. пријавио као несрећан случај.

Лекари Хитне помоћи који су дошли на интервенцију због "самоповређивања", затекли су језив призор у кући па је обавештена полиција. Утврђено је да су трагови крви брисани, због чега је отворена истрага. 

БОНУС ВИДЕО: