Mesec dana pre početka Nove godine počinje period retrogradnog Merkura, koji u svoju petlju ulazi još 26. novembra, a s direktnim kretanjem konačno će krenuti tek 18. januara. 2024. i imaće velikog uticaja na ljubavni zimski horoskop.

Tokom ovog perioda, on će se kretati u znakovima Jarca i Strelca, ulazeći u trigon sa čvorom budućnosti u Ovnu 30. i 31. decembra.

Foto: Profimedia

 

 

Ovo sugeriše da ćemo svi biti u fazi prisećanja na naše stare romanse, kao i da analiziramo sreću koju imamo u sadašnjim vezama. Nije sve toliko jednostavno, a pomračenja u Ovnu i Vagi desiće se i tokom retrogradnog Merkura, što znači da će vam decembar 2023. pomoći da donesete ispravne odluke o nekim ljubavnim pitanjima.

Sudbinsko rešenje je veoma blizu!

Blizanci

Od kraja novembra, Merkur će početi da se kreće kroz vaš sektor odnosa, ali će se na kraju okrenuti u suprotnom pravcu do 30. decembra, što ukazuje na period obnavljanja odnosa sa starim partnerom, i to dok ste u novoj vezi. Verovatno ćete ne samo doživeti povratak bivšeg partnera, već ćete i analizirati probleme u vašoj trenutnoj vezi. Kao da ćete ponovo morati da uporedite prošlu vezu i trenutnu romansu, što će vam na kraju doneti odluku o vezi do 17-18. januara 2024.

Rak

Retrogradni Merkur će vam vratiti bivše partnere kada krene retrogradno da se kreće u znaku Jarca od 9. do 23. decembra, a zatim će do 7. i 8. januara konačno „razrešiti” vaše nesporazume. Ovo ukazuje na dug period razjašnjenja odnosa, koji će se ticati vaših budućih planova i zajedničkih ambicija. Kao da će vam se bivši ljubavnik vratiti sa ponudom da pokušate ponovo, ali ovog puta ćete detaljno razgovarati o tome kako vidite svoju vezu. Odluka o vašem odnosu biće doneta do 11. januara za vreme mladog Meseca u Jarcu – tada vaš partner može da preduzme korak koji će sve razjasniti.

Foto: Profimedia

 

 

Lav

Očekuje vas dug period povratka u prošlost; ne samo što ćete intenzivno razmišljati o svom bivšem partneru, već ćete dobrano analizirati i sebe i svoje poimanje sreće. Možemo sa sigurnošću reći da će decembar postati period filozofskih otkrovenja za vas i vaše pitanje sreće, jer će retrogradni Merkur ući u vašu kuću ljubavi u novembru, a iz nje će izaći tek od 17. do 18. januara. NJegova retrogradna petlja u sektoru ljubavi od 24. decembra do 14. januara pružiće vam period dugih razgovora sa bivšim, a takođe će vam pomoći da izgradite svoje razumevanje idealne veze.

Devica

Možda ćete  doživeti povratak bivšeg partnera, što će vam biti ozbiljna nadogradnja u vašem pogledu na svet; retrogradni Merkur u ljubavnom sektoru u aspektu trigona sa Jupiterom u sektoru vrednosti će vam pokazati kakva je veza koja vam je potrebna i šta zaista zaslužujete. Kroz ozbiljne razgovore sa bivšim partnerom možete doneti važnu odluku, koja se najverovatnije neće ticati veze, već lično vas i vaše ljubavi prema sebi. Kao da, gledajući svoj život iz drugog ugla, videćete nešto što ranije niste primetili. Glavna intenzivnost u komunikaciji očekuje vas od 9. do 3. decembra, a tokom mladog Meseca u Jarcu 11. januara možete ponovo da uđete u romansu.

BONUS VIDEO: