Месец дана пре почетка Нове године почиње период ретроградног Меркура, који у своју петљу улази још 26. новембра, а с директним кретањем коначно ће кренути тек 18. јануара. 2024. и имаће великог утицаја на љубавни зимски хороскоп.

Током овог периода, он ће се кретати у знаковима Јарца и Стрелца, улазећи у тригон са чвором будућности у Овну 30. и 31. децембра.

Фото: Профимедиа

 

 

Ово сугерише да ћемо сви бити у фази присећања на наше старе романсе, као и да анализирамо срећу коју имамо у садашњим везама. Није све толико једноставно, а помрачења у Овну и Ваги десиће се и током ретроградног Меркура, што значи да ће вам децембар 2023. помоћи да донесете исправне одлуке о неким љубавним питањима.

Судбинско решење је веома близу!

Близанци

Од краја новембра, Меркур ће почети да се креће кроз ваш сектор односа, али ће се на крају окренути у супротном правцу до 30. децембра, што указује на период обнављања односа са старим партнером, и то док сте у новој вези. Вероватно ћете не само доживети повратак бившег партнера, већ ћете и анализирати проблеме у вашој тренутној вези. Као да ћете поново морати да упоредите прошлу везу и тренутну романсу, што ће вам на крају донети одлуку о вези до 17-18. јануара 2024.

Рак

Ретроградни Меркур ће вам вратити бивше партнере када крене ретроградно да се креће у знаку Јарца од 9. до 23. децембра, а затим ће до 7. и 8. јануара коначно „разрешити” ваше неспоразуме. Ово указује на дуг период разјашњења односа, који ће се тицати ваших будућих планова и заједничких амбиција. Као да ће вам се бивши љубавник вратити са понудом да покушате поново, али овог пута ћете детаљно разговарати о томе како видите своју везу. Одлука о вашем односу биће донета до 11. јануара за време младог Месеца у Јарцу – тада ваш партнер може да предузме корак који ће све разјаснити.

Фото: Профимедиа

 

 

Лав

Очекује вас дуг период повратка у прошлост; не само што ћете интензивно размишљати о свом бившем партнеру, већ ћете добрано анализирати и себе и своје поимање среће. Можемо са сигурношћу рећи да ће децембар постати период филозофских откровења за вас и ваше питање среће, јер ће ретроградни Меркур ући у вашу кућу љубави у новембру, а из ње ће изаћи тек од 17. до 18. јануара. Његова ретроградна петља у сектору љубави од 24. децембра до 14. јануара пружиће вам период дугих разговора са бившим, а такође ће вам помоц́и да изградите своје разумевање идеалне везе.

Девица

Можда ћете  доживети повратак бившег партнера, што ће вам бити озбиљна надоградња у вашем погледу на свет; ретроградни Меркур у љубавном сектору у аспекту тригона са Јупитером у сектору вредности ће вам показати каква је веза која вам је потребна и шта заиста заслужујете. Кроз озбиљне разговоре са бившим партнером можете донети важну одлуку, која се највероватније неће тицати везе, већ лично вас и ваше љубави према себи. Као да, гледајући свој живот из другог угла, видећете нешто што раније нисте приметили. Главна интензивност у комуникацији очекује вас од 9. до 3. децембра, а током младог Месеца у Јарцу 11. јануара можете поново да уђете у романсу.

БОНУС ВИДЕО: