Gabrijela Grin-Tompson oponašala je mitsko stvorenje u tržnom centru Randburg u Južnoj Africi – slala je poljupce i mahala deci.

Nekoliko trenutaka kasnije, sve dobija užasan preokret kada je Gabrijelin rep uspeo da se omota oko nekog korala, sprečavajući je da pristupi kiseoniku. 

U očajničkoj potrebi za vazduhom, brzo je primenila tehniku "evakuacije repa", navodi The Straits Times .

Publika je u strahu posmatrala Gabrijelin pokušaj spasavanja koji je na sreću završen uspešno. Ona je konačno uspela da iskoristi metodu da se izvuče iz kostima i ispliva na površinu da uzme vazduh. 

Gabrijela je podelila snimak incidenta na svom TikToku profilu i opisala ga kao "nesrećni događaj koji je mogao da je košta života". Snimak je ubrzo prikupio skoro 5 miliona pregleda.

Plivačica, koji ima i profesionalnu ronilačku akreditaciju, upozorila je druge na opasnosti koje plivanje može uključiti.

@storyful_viral A South African professional mermaid had a brief scare when her tail caught on the reef at the bottom of the tank. #omg #scary #mermaid #professionalmermaid #aquariummermaid #aquarium #closecall #mermaidtail #southafrica #fyp #foryoupage ♬ Part of Your World - From "The Little Mermaid" - Halle

- Svaka profesionalna sirena mora da zna kako da se izbaci iz repa u slučaju nužde. Žalosno je što je to pokvarilo magiju u ovom trenutku, ali se pokazalo da je to važna prilika za podučavanje. Sigurno plivanje ove praznične sezone svima - zaključila je ona.

Profesionalna sirena Insira Moidu govorila je za The Straits Times o incidentu i otkrila da je Gabrijela koristila tehniku zvanu evakuacija repa da bi pobegla. Ona metoda uključuje brzo izvlačenje iz repa i peraja.

Sirena je takođe dodala da materijal repa može da utiče na bezbednost plivača, pri čemu su tkanina i silikon dve najpopularnije opcije.

@nokukhanya.the_mermaid Replying to @jax6804 Remember Water Has its Dangers Every Professional Mermaid has to know how to eject out of their tails in case of an emergency. It's unfortunate that it spoilt the magic in the moment, but it proves to be an important teaching opportunity. Safe swimming this festive season everyone 💛🧜🏽‍♀️💛 #mermaid #watersaftey #watersafteyawareness #mermaids ♬ Sunny - TELL YOUR STORY music by Ikson™

- Ne radim sa silikonskim repovima iz bezbednosnih razloga jer za to ne postoji sistem za brzo otpuštanje. Silikonski repovi su kao druga koža, tako da je potrebno neko vreme da se iz nje izvuče - rekla je ona, prenosi Dejli mejl.

Ispod Gabrijelinog klipa korisnici društvenih mreža ostavili su stotine komentara podrške, a mnogi su bili impresionirani njenom brzom reakcijom.

BONUS VIDEO: