Габријела Грин-Томпсон опонашала је митско створење у тржном центру Рандбург у Јужној Африци – слала је пољупце и махала деци.

Неколико тренутака касније, све добија ужасан преокрет када је Габријелин реп успео да се омота око неког корала, спречавајући је да приступи кисеонику. 

У очајничкој потреби за ваздухом, брзо је применила технику "евакуације репа", наводи The Straits Times .

Публика је у страху посматрала Габријелин покушај спасавања који је на срећу завршен успешно. Она је коначно успела да искористи методу да се извуче из костима и исплива на површину да узме ваздух. 

Габријела је поделила снимак инцидента на свом ТикТоку профилу и описала га као "несрећни догађај који је могао да је кошта живота". Снимак је убрзо прикупио скоро 5 милиона прегледа.

Пливачица, који има и професионалну ронилачку акредитацију, упозорила је друге на опасности које пливање може укључити.

@storyful_viral A South African professional mermaid had a brief scare when her tail caught on the reef at the bottom of the tank. #omg #scary #mermaid #professionalmermaid #aquariummermaid #aquarium #closecall #mermaidtail #southafrica #fyp #foryoupage ♬ Part of Your World - From "The Little Mermaid" - Halle

- Свака професионална сирена мора да зна како да се избаци из репа у случају нужде. Жалосно је што је то покварило магију у овом тренутку, али се показало да је то важна прилика за подучавање. Сигурно пливање ове празничне сезоне свима - закључила је она.

Професионална сирена Инсира Моиду говорила је за The Straits Times о инциденту и открила да је Габријела користила технику звану евакуација репа да би побегла. Она метода укључује брзо извлачење из репа и пераја.

Сирена је такође додала да материјал репа може да утиче на безбедност пливача, при чему су тканина и силикон две најпопуларније опције.

@nokukhanya.the_mermaid Replying to @jax6804 Remember Water Has its Dangers Every Professional Mermaid has to know how to eject out of their tails in case of an emergency. It's unfortunate that it spoilt the magic in the moment, but it proves to be an important teaching opportunity. Safe swimming this festive season everyone 💛🧜🏽‍♀️💛 #mermaid #watersaftey #watersafteyawareness #mermaids ♬ Sunny - TELL YOUR STORY music by Ikson™

- Не радим са силиконским реповима из безбедносних разлога јер за то не постоји систем за брзо отпуштање. Силиконски репови су као друга кожа, тако да је потребно неко време да се из ње извуче - рекла је она, преноси Дејли мејл.

Испод Габријелиног клипа корисници друштвених мрежа оставили су стотине коментара подршке, а многи су били импресионирани њеном брзом реакцијом.

БОНУС ВИДЕО: