Australijanac, koji je najmlađi igrač u istoriji NBA lige koji je zabeležio tripl-dabl, mogao bi da bude krivično optužen ako se dokaže da su ove tvrdnje o njemu istinite.


Kako prenosi NJujork Post, Gidi bi mogao da ostane bez ugovora sa kompanijom Vit-Biks, koja proizvodi žitarice. Spekuliše se da je taj ugovor vredan 40 miliona dolara. 

Kako se dalje navodi, poznata kompanija je već uklonila Gidija sa spiska svojih pratilaca na mrežama, ali do konačnog raskida saradnje trebalo bi da dođe tek kada se potvrdi da su sve činjenice oko veze Gidija i maloletnice istinite. 

- Očigledno je da smo svesni situacije u kojoj se Gidi nalazi, ali čekamo da se činjenice potvrde. U kontaktu smo sa DŽošovim menadžerskim timom i čekamo dalje detalje - istakao je PR kompanije. 

Podsetimo, prema postu koji se širi na društvenoj mreži H (Tviter), Gidi je uhvaćen kako razgovara sa muškom osobom, dok je bio u društvu maloletne devojke, po imenu Liv Kuk. Ako je verovati objavi, ali i komentarima, u pitanju je i dalje maloletna devojčica, trenutno "junior" u srednjoj školi, a učenici u ovoj fazi školovanja imaju 16 ili 17 godina.

 

 


Privatni nalog na Instagramu, koji se zove "OC Beers" postavio je seriju slika i video snimaka, tvrdeći da razotkriva Gidija. Ništa manje ga nisu napali ni na Tviteru, na postu koji je obrisan.

– DŽoš Gidi iz OKC Tandera je sa maloletnom devojkom. Na prvom snimku razgovara sa njenim bratom. Ovo je odvratno i ovaj čovek mora biti kažnjen. Ne možemo više da dozvolimo da ovo prođe ispod površine. Ovo mora da se vidi. Devojčica je junior u srednjoj školi – navodi se u opisu.

 

Odmah su se pojavile mnoge druge slike i snimci, dok se na jednom vidi i "Snepčet" koji je poslala ova devojka, a gde jasno kaže da su imali odnose.

U međuvremenu, trener Oklahome, Mark Degnolt, i sam DŽoš Gidi odbili su da komentarišu situaciju.

- Shvatam pitanje, ljudi. Potpuno razumem da želite da znate o tome. Za sada nemam ništa da kažem - istakao je Gidi. 

Ukoliko se ove informacije pokažu kao tačne, Australijanac će biti u velikom problemu, preti mu krivično gonjenje, možda čak i zatvor. 

Foto: Tanjug/AP

 


Inače, Gidi ove sezone beleži 12.6 poena, uz nešto preko pet skokova i nešto manje od pet asistencija po meču, što je mnogo manje od 16.6 poena, osam skokova i šest uspešnih dodavanja, koliko je imao prethodne sezone.

BONUS VIDEO:

(Sportal)