Аустралијанац, који је најмлађи играч у историји НБА лиге који је забележио трипл-дабл, могао би да буде кривично оптужен ако се докаже да су ове тврдње о њему истините.


Како преноси Њујорк Пост, Гиди би могао да остане без уговора са компанијом Вит-Бикс, која производи житарице. Спекулише се да је тај уговор вредан 40 милиона долара. 

Како се даље наводи, позната компанија је већ уклонила Гидија са списка својих пратилаца на мрежама, али до коначног раскида сарадње требало би да дође тек када се потврди да су све чињенице око везе Гидија и малолетнице истините. 

- Очигледно је да смо свесни ситуације у којој се Гиди налази, али чекамо да се чињенице потврде. У контакту смо са Џошовим менаџерским тимом и чекамо даље детаље - истакао је ПР компаније. 

Подсетимо, према посту који се шири на друштвеној мрежи Х (Твитер), Гиди је ухваћен како разговара са мушком особом, док је био у друштву малолетне девојке, по имену Лив Кук. Ако је веровати објави, али и коментарима, у питању је и даље малолетна девојчица, тренутно "јуниор" у средњој школи, а ученици у овој фази школовања имају 16 или 17 година.

 

 


Приватни налог на Инстаграму, који се зове "OC Beers" поставио је серију слика и видео снимака, тврдећи да разоткрива Гидија. Ништа мање га нису напали ни на Твитеру, на посту који је обрисан.

– Џош Гиди из ОКЦ Тандера је са малолетном девојком. На првом снимку разговара са њеним братом. Ово је одвратно и овај човек мора бити кажњен. Не можемо више да дозволимо да ово прође испод површине. Ово мора да се види. Девојчица је јуниор у средњој школи – наводи се у опису.

 

Одмах су се појавиле многе друге слике и снимци, док се на једном види и "Снепчет" који је послала ова девојка, а где јасно каже да су имали односе.

У међувремену, тренер Оклахоме, Марк Дегнолт, и сам Џош Гиди одбили су да коментаришу ситуацију.

- Схватам питање, људи. Потпуно разумем да желите да знате о томе. За сада немам ништа да кажем - истакао је Гиди. 

Уколико се ове информације покажу као тачне, Аустралијанац ће бити у великом проблему, прети му кривично гоњење, можда чак и затвор. 

Фото: Танјуг/АП

 


Иначе, Гиди ове сезоне бележи 12.6 поена, уз нешто преко пет скокова и нешто мање од пет асистенција по мечу, што је много мање од 16.6 поена, осам скокова и шест успешних додавања, колико је имао претходне сезоне.

БОНУС ВИДЕО:

(Спортал)