S ovakvim problemom susreo se jedan Francuz s periferije Strazbura ove nedelje. Na njegovom "renou" preko noći je osvanula ogromna rupa.

Na mesto događaja su pozvani vatrogasci, budući da se iz vozila još dimilo. Oni su obezbedili mesto događaja te isključili mogućnost vandalizma, pa su zaključili da je ovaj automobil gotovo u potpunosti uništen usled – pada meteorita.

Istražioci su na mestu događaja pronašli i manji grumen, otprilike veličine lešnika, koji je poslat na analizu da bi se utvrdilo da li je zaista on uzrok ove štete i da li je uopšte astronomskog porekla.

Šta god da je pogodilo ovaj automobil moralo je da se kreće vrlo velikom brzinom – naime, osim rupe na krovu objekat je probio i pod te rezervoar vozila. Nakon objavljivanja vesti u lokalnim medijima, neki stanovnici Strazbura su prijavili da su čuli ili videli pad meteorita.

Međutim, međunarodna meteorska mreža FRIPON kaže da u to vreme na toj lokaciji nije zabeležen pad meteorita, pa će tek dodatna analiza verovatno otkriti uzrok ovog neobičnog događaja.

BONUS VIDEO: