Danica Crnogorčević je mlada etno pevačica iz Crne Gore koja je sa svojim suprugom Ivanom Crnogorčivićem stvorila pesmu koja je tokom litija postala himna naroda. 

Majka je četvoro dece, a retko se zna da je ona popadija jer je Ivan đakon. On takođe piše pesme za njene tekstove.Jednom prilikom je otkrila kako izgleda život iz ugla popadije: 

- Dan je sličan kao i svačiji drugi, isto svaki dan nosi nova dešavanja i nova iskušenja. Jedino što se razlikuje jeste to što svesno treba da predstavljamo crkvu u svakom momentu u javnosti i neke stvari se ne opraštaju iz ugla ljudi koji to posmatraju. Veliki je blagoslov biti u crkvi i služiti Bogu i narodu na taj način. Koliko je velika uloga sveštenika u društvu, toliko je značajna i uloga njegove supruge, popadije - izjavila je ona za Red.

– Otkad smo stupili u bračnu zajednicu, živimo odvojeno. Uglavnom sami vodimo brigu o našoj deci, naravno, bake i deke su uvek tu da nam pripomognu - istakao je bračni par za "Objektiv".

Podsećanja radi, Danica je za Badnje veče otpevala pesmu "Oj, svijetla majska zoro", tačnije verziju iz 1863. "Oj junaštva svjetla zoro", te se pisalo da su zbog toga hteli da je tuže i da je kazna iznosila čak 20.000 evra.

Ničega nije bilo uvredljivog u sadržaju ove pesme, ali je nekome zasmetalo što je Danica izabrala autentičnu verziju ove pesme "Oj svijetla majska zoro".

Socijaldemokrate Crne Gore su tim povodom pozivali nadležne organe da shodno Zakonu o državnim simbolima i Danu državnosti Crne Gore kazne organizatora događaja, kao i fizičko lice koje je istu izvelo. Prema njihovim rečima, ovo je deo kontinuiranog delovanja u pravcu urušavanja državnog identiteta Crne Gore.

- Nažalost, svedoci smo kontinuiranog delovanja u pravcu urušavanja državnog identiteta Crne Gore i temeljnih vrednosti građanske, sekularne i antifašističke Crne Gore i ćutanja nadležnih organa na takve opasne svesno planirane pojave - zaključili su tada iz SD-a.

BONUS VIDEO: