Даница Црногорчевић је млада етно певачица из Црне Горе која је са својим супругом Иваном Црногорчивићем створила песму која је током литија постала химна народа. 

Мајка је четворо деце, а ретко се зна да је она попадија јер је Иван ђакон. Он такође пише песме за њене текстове.Једном приликом је открила како изгледа живот из угла попадије: 

- Дан је сличан као и свачији други, исто сваки дан носи нова дешавања и нова искушења. Једино што се разликује јесте то што свесно треба да представљамо цркву у сваком моменту у јавности и неке ствари се не опраштају из угла људи који то посматрају. Велики је благослов бити у цркви и служити Богу и народу на тај начин. Колико је велика улога свештеника у друштву, толико је значајна и улога његове супруге, попадије - изјавила је она за Ред.

– Откад смо ступили у брачну заједницу, живимо одвојено. Углавном сами водимо бригу о нашој деци, наравно, баке и деке су увек ту да нам припомогну - истакао је брачни пар за "Објектив".

Подсећања ради, Даница је за Бадње вече отпевала песму "Ој, свијетла мајска зоро", тачније верзију из 1863. "Ој јунаштва свјетла зоро", те се писало да су због тога хтели да је туже и да је казна износила чак 20.000 евра.

Ничега није било увредљивог у садржају ове песме, али је некоме засметало што је Даница изабрала аутентичну верзију ове песме "Ој свијетла мајска зоро".

Социјалдемократе Црне Горе су тим поводом позивали надлежне органе да сходно Закону о државним симболима и Дану државности Црне Горе казне организатора догађаја, као и физичко лице које је исту извело. Према њиховим речима, ово је део континуираног деловања у правцу урушавања државног идентитета Црне Горе.

- Нажалост, сведоци смо континуираног деловања у правцу урушавања државног идентитета Црне Горе и темељних вредности грађанске, секуларне и антифашистичке Црне Горе и ћутања надлежних органа на такве опасне свесно планиране појаве - закључили су тада из СД-а.

БОНУС ВИДЕО: