Ekipa "Večernjih novosti" je stigla jutros u Španiju, a naš specijalni izveštač, Nemanja Rašić sa "Nportal.rs", prenosi nam delić atmosfere pred finalni turnir Dejvis kupa koji se održava u Malagi.

Prelistali smo tamošnju štampu, a danas, na dan meča reprezentacije Srbije protiv Velike Britanije, najveći španski sportski list "Marka" donosi na naslovnoj strani intervju sa Novakom Đokovićem.

Najbolji teniser sveta dotakao se rivalstva sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom - najvećeg rivalstva u istoriji "belog sporta". Srbin je za "Marku" još jednom prokomentarisao izjavu da on nikako ne može da bude prijatelj sa Špancem i Švajcarcem, iz prostog razloga jer su - veliki rivali.

Tamošnji novinari su ga upitali da li "misli da su srećni što što ruši sve njihove rekorde".

Foto: Novosti

 

 

- Istina je da ne možemo da budemo prijatelji jer sa prijateljima pričaš o svemu, dobrom, lošem, svojim tajnama... Sa rivalima mislim da ti nije baš prijatno da sve to otkrivaš. U poslednjih 15 godina video sam više Nadala i Federera nego svoje roditelje. To znači da su oni bili veoma važan deo mog života i moja karijera. Imam  neverovatno poštovanje prema njima i zbog rivalstva koje smo održali
imao tako dugo. Idemo zajedno na veoma dug put i kada okačimo reket videćemo to opuštenije - iskren je bio Nole, a potom se posebno fokusirao na rivalstvo sa "Bikom sa Majorke".

"Nadal je potvrdio da se vraća sledeće godine. Prokomentarisao si da bi voleo još jedan poslednji meč sa njim. Da li postoji neko određeno mesto na kome bi voleleo da igrate?", upitali su ga Španci, a Nole je samouvereno poručio da to bude na "njegovom terenu", tamo gde je Rafa gotovo nedodirljiv.

Foto: Nemanja Rašić

 

 

- Mislim da bi mnogi voleli da to bude na Rolan Garosu. Što da ne? Mada ako mi date izbor, rekao bih bilo koje drugo mesto. Rolan Garos ne bi bio loš, ali on je igrač koji je tu pobedio najviše puta. Mislim da će svako mesto biti neverovatno i za nas i za svet tenisa. To bi bilo kao neka vrsta "poslednjeg plesa". Ne znam koliko ćemo još puta imati priliku da se suočimo i da li ćemo to učiniti. Nadam se jer je to ono što svi žele, pa tako i ja - zaključio je Đoković.