Екипа "Вечерњих новости" је стигла јутрос у Шпанију, а наш специјални извештач, Немања Рашић са "Нпортал.рс", преноси нам делић атмосфере пред финални турнир Дејвис купа који се одржава у Малаги.

Прелистали смо тамошњу штампу, а данас, на дан меча репрезентације Србије против Велике Британије, највећи шпански спортски лист "Марка" доноси на насловној страни интервју са Новаком Ђоковићем.

Најбољи тенисер света дотакао се ривалства са Рафаелом Надалом и Роџером Федерером - највећег ривалства у историји "белог спорта". Србин је за "Марку" још једном прокоментарисао изјаву да он никако не може да буде пријатељ са Шпанцем и Швајцарцем, из простог разлога јер су - велики ривали.

Тамошњи новинари су га упитали да ли "мисли да су срећни што што руши све њихове рекорде".

Фото: Новости

 

 

- Истина је да не можемо да будемо пријатељи јер са пријатељима причаш о свему, добром, лошем, својим тајнама... Са ривалима мислим да ти није баш пријатно да све то откриваш. У последњих 15 година видео сам више Надала и Федерера него своје родитеље. То значи да су они били веома важан део мог живота и моја каријера. Имам  невероватно поштовање према њима и због ривалства које смо одржали
имао тако дуго. Идемо заједно на веома дуг пут и када окачимо рекет видећемо то опуштеније - искрен је био Ноле, а потом се посебно фокусирао на ривалство са "Биком са Мајорке".

"Надал је потврдио да се враћа следеће године. Прокоментарисао си да би волео још један последњи меч са њим. Да ли постоји неко одређено место на коме би волелео да играте?", упитали су га Шпанци, а Ноле је самоуверено поручио да то буде на "његовом терену", тамо где је Рафа готово недодирљив.

Фото: Немања Рашић

 

 

- Мислим да би многи волели да то буде на Ролан Гаросу. Што да не? Мада ако ми дате избор, рекао бих било које друго место. Ролан Гарос не би био лош, али он је играч који је ту победио највише пута. Мислим да ће свако место бити невероватно и за нас и за свет тениса. То би било као нека врста "последњег плеса". Не знам колико ћемо још пута имати прилику да се суочимо и да ли ћемо то учинити. Надам се јер је то оно што сви желе, па тако и ја - закључио је Ђоковић.