Danica Tot Kiralj (67) iz Subotice uhapšena je 2013. godine zbog sumnje da je ubila sina Sergeja Tota Kiralja (42) s nekoliko udaraca sekirom po glavi. Ubistvo se dogodilo iste godine oko 12 sati u Ulici Brace Milašina 109, u kući u kojoj su živeli majka i sin.

"Sergej je godinama maltretirao majku, a kad je, kao i obično, u nedelju došao kući pijan, Danica se posvađala s njim. Posle te svađe Sergej je legao i zaspao, a Danica je uzela sekiru i nekoliko puta ga udarila po glavi i gotovo je smrskala! Videvši šta je uradila, pozvala je policiju i hitnu pomoć, a zatim je obavestila ćerku, koja je udata i ne živi s njima. Otvorila je kapiju, mirno sačekala policiju i rekla im: 'Ubila sam rođenog sina'", pričao je te 2013. godine izvor Kurira.

Sergej je godinama konstantno ispijao velike količine alkohola. Jedno vreme je bio i na lečenju na psihijatriji, ali izgleda da nije odustao od pijanstva. "Danici je muž, koji je bio ugledni direktor u Subotici, umro pre pet godina. Ona je isto tako celog života radila, a sad je u penziji. Medutim, Sergej im je stalno pravio probleme. Ženio se dva puta i obe žene su ga ostavile zbog pijanstva", dodao je tada izvor.

Daničini problemi sa sinom postali su gotovo nepodnošljivi nakon smrti njenog muža. Sergej je radio u 'Železnicama Srbije' kao kontrolor kočnica na vozovima, ali je dobio otkaz, pošto više nisu hteli da mu tolerišu svakodnevno pijanstvo. Više puta je i navodno sekao vene.

"Sergej je nekoliko puta pokušao sebi da iseče vene, a Dara je sve to trpela... Nije htela da ga prijavljuje policiji, a ni nama komšijama nije želela mnogo da priča o paklu kroz koji prolazi, iako smo svi znali kakav joj je sin. Bolje jadna da je pričala nego što je ovo uradila", kazao je tad komšija D. F.

(Kurir)

BONUS VIDEO: