Даница Тот Кираљ (67) из Суботице ухапшена је 2013. године због сумње да је убила сина Сергеја Тота Кираља (42) с неколико удараца секиром по глави. Убиство се догодило исте године око 12 сати у Улици Браце Милашина 109, у кући у којој су живели мајка и син.

"Сергеј је годинама малтретирао мајку, а кад је, као и обично, у недељу дошао кући пијан, Даница се посвађала с њим. После те свађе Сергеј је легао и заспао, а Даница је узела секиру и неколико пута га ударила по глави и готово је смрскала! Видевши шта је урадила, позвала је полицију и хитну помоћ, а затим је обавестила ћерку, која је удата и не живи с њима. Отворила је капију, мирно сачекала полицију и рекла им: 'Убила сам рођеног сина'", причао је те 2013. године извор Курира.

Сергеј је годинама константно испијао велике количине алкохола. Једно време је био и на лечењу на психијатрији, али изгледа да није одустао од пијанства. "Даници је муж, који је био угледни директор у Суботици, умро пре пет година. Она је исто тако целог живота радила, а сад је у пензији. Медутим, Сергеј им је стално правио проблеме. Женио се два пута и обе жене су га оставиле због пијанства", додао је тада извор.

Даничини проблеми са сином постали су готово неподношљиви након смрти њеног мужа. Сергеј је радио у 'Железницама Србије' као контролор кочница на возовима, али је добио отказ, пошто више нису хтели да му толеришу свакодневно пијанство. Више пута је и наводно секао вене.

"Сергеј је неколико пута покушао себи да исече вене, а Дара је све то трпела... Није хтела да га пријављује полицији, а ни нама комшијама није желела много да прича о паклу кроз који пролази, иако смо сви знали какав јој је син. Боље јадна да је причала него што је ово урадила", казао је тад комшија Д. Ф.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: