Pevač Dino Merlin je održao prvi od četiri koncerta zakazanog u Štark Areni. Posle osam godina došao je u Srbiju, a zbog njegovih navodnih izjava o Srbiji i Srbima su bila sramna. Mišljenja publike je i dalje podeljena kada je reč o održavanju njegovih nastupa. 

Fudbaler Vladimir Volkov podelio je na društvenoj mreži Instagram nekoliko teških izjava koje je Merlin ranije dao o srpskom narodu, i poželeo publici koja je kupila karte da se lepo provde. 

Foto: Printskrin/Instagram/vovavolkov3

 

- Dino Merlin: "Srbe treba ukloniti puškama", "U Beograd ću doći samo kada bude sravnjen granatama", "Beograd je leglo fašizma"... 1998. godina, Dino Merlin na svoj ablum, kao i na svoj koncert stavio: "Zabranjeno za Srbe i pse". 2001. godine, Dino Merlin: "Možda bih i trebao otići u Beograd, jer Srbi su bolesnici, a bolesnike treba obilaziti"... Lepo se provedite na koncertu - stajalo je na fotografiji koju je Volkov podelio na svom Instagram profilu, stavivši lokaciju beogradske Arene.

Merlin se ovako obratio beograddskoj publici:

- Dobro mi došli dragi prijatelji. Pa kakav je ovo prizor, kao nekad. Poželeo sam ovo, poželeo sam vas. Je li ovo moj Beograd? Izgleda kao da nešto lepo treba da se desi - rekao je on, pa zapevao pesmu "Hajde noćas mi dođi".

 

BONUS VIDEO: