Mnogo je priča koje su ostale iza Zorana Radmilovića, a opet nedovoljno koliko bi mi želeli. U svakoj novoj koju saznamo, vidimo nesvakidašnji humor koji je ovaj glumac nosio u sebi, kao i nepretenciozan i opušten stav kojim je šarmirao.

Priče o raznoraznim odlascima u kafane su poznate za Zorana, kao i za svakog boema tih godina koji je držao do sebe. Međutim, Radmilović je voleo da izađe i u nešto modernija mesta, pa je tako bio čest gost nekadašnje kultne beogradske diskoteke "Duga", u kojoj su se pojavljivali i mnogi drugi glumci.

 

Foto: Printskrin/ Jutjub/ FONTO

 

 

Bio je dobar prijatelj sa čuvenim disk džokejom iz „Duge“, Čupkom, međutim, s obzirom na to da je živeo jako blizu ovog legendarnog okupljališta mladih, često se dešavalo da se pojavi tamo obučen kao da je istog trenutka izašao iz kreveta.

NJegove kolege i dalje prepričavaju njegove dogodovštine, a Aljoša Vučković je na događaju organizovanom povodom 40 godina od premijere serije "Priče iz radionice" ispričao jednu anegdotu.

- Zoran je stanovao blizu diskoteke i dešavalo se da dođe pred spavanje u pidžami i sa "papuče", kako je on voleo da kaže. Na ulazu bi mu rekli: "Ne možete da uđete", na šta bi on odgovorio ono njegovo čuveno: "Ajde! Ti meni da kažeš da ja ne mogu da uđem. Vidiš kako sam obučen. Ovo je pidžama za izlazak, a papuče su iz Zaječara." Onda mu je izbacivač rekao: "Ako je tako, onda izvolite". Još bi se i zezao kako ga tamo čeka jedna dama, a zatim bi pokazao na Čupka, koji je imao dugačku kosu.

Nije to jedina priča iz "Duge" u kojoj je Radmilović bio u pidžami. Jednoj je svedočio i Žarko Laušević.

Foto: N. Skenderija

 

 

- Igrao sam "Hasanaginicu", bio sam Hasan-aga, i imao sam još jednu ulogu. Moj prijatelj LJubo Dapčević me je odveo u "Dugu", to je bilo prestižno mesto i pošto je želeo da me gurne malo u taj svet, krene naglas: "Dve glavne uloge" - pričao je Laušević u jednom intervjuu.

Dok ga je prijatelj hvalio, Žarko je bacio pogled ka šanku, a tamo jedan čovek u donjem delu pidžame i sakou.

- I dok moj prijatelj govori, on se okrene i kaže: "Sinoć si bio dobar, preksinoć si jeo go..a“. Bio je to veliki Zoran Radmilović - prisetio se Laušević.

- Taman da otvorim usta da progovorim, a on mi kaže: "Šta je, sad hoćeš da pričaš o tome? Neće moći ove noći”.

BONUS VIDEO: