Много је прича које су остале иза Зорана Радмиловића, а опет недовољно колико би ми желели. У свакој новој коју сазнамо, видимо несвакидашњи хумор који је овај глумац носио у себи, као и непретенциозан и опуштен став којим је шармирао.

Приче о разноразним одласцима у кафане су познате за Зорана, као и за сваког боема тих година који је држао до себе. Међутим, Радмиловић је волео да изађе и у нешто модернија места, па је тако био чест гост некадашње култне београдске дискотеке "Дуга", у којој су се појављивали и многи други глумци.

 

Фото: Принтскрин/ Јутјуб/ FONTO

 

 

Био је добар пријатељ са чувеним диск џокејом из „Дуге“, Чупком, међутим, с обзиром на то да је живео јако близу овог легендарног окупљалишта младих, често се дешавало да се појави тамо обучен као да је истог тренутка изашао из кревета.

Његове колеге и даље препричавају његове догодовштине, а Аљоша Вучковић је на догађају организованом поводом 40 година од премијере серије "Приче из радионице" испричао једну анегдоту.

- Зоран је становао близу дискотеке и дешавало се да дође пред спавање у пиџами и са "папуче", како је он волео да каже. На улазу би му рекли: "Не можете да уђете", на шта би он одговорио оно његово чувено: "Ајде! Ти мени да кажеш да ја не могу да уђем. Видиш како сам обучен. Ово је пиџама за излазак, а папуче су из Зајечара." Онда му је избацивач рекао: "Ако је тако, онда изволите". Још би се и зезао како га тамо чека једна дама, а затим би показао на Чупка, који је имао дугачку косу.

Није то једина прича из "Дуге" у којој је Радмиловић био у пиџами. Једној је сведочио и Жарко Лаушевић.

Фото: Н. Скендерија

 

 

- Играо сам "Хасанагиницу", био сам Хасан-ага, и имао сам још једну улогу. Мој пријатељ Љубо Дапчевић ме је одвео у "Дугу", то је било престижно место и пошто је желео да ме гурне мало у тај свет, крене наглас: "Две главне улоге" - причао је Лаушевић у једном интервјуу.

Док га је пријатељ хвалио, Жарко је бацио поглед ка шанку, а тамо један човек у доњем делу пиџаме и сакоу.

- И док мој пријатељ говори, он се окрене и каже: "Синоћ си био добар, прексиноћ си јео го..а“. Био је то велики Зоран Радмиловић - присетио се Лаушевић.

- Таман да отворим уста да проговорим, а он ми каже: "Шта је, сад хоћеш да причаш о томе? Неће моћи ове ноћи”.

БОНУС ВИДЕО: