- Oni se sumnjiče da su 7. novembra ove godine, u Beogradu, bacili eksplozivnu napravu u dvorište porodične kuće jednog muškarca, koja se nije aktivirala, a sutradan su, kako se sumnja, ponovo bacili ručnu bombu i tom prilikom je pričinjena manja materijalna šteta. Osumnjičeni supružnici su, 15. novembra, kako se sumnja, bacili ručnu bombu na porodičnu kuću sestre ovog muškarca, koja nije eksplodirala, nakon čega su brzom i efikasnom akcijom policije uhapšeni. D. K. i V. T. R. određeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu - navodi se u saopštenju MUP.

Podsetimo, kako smo već pisali, D. K. je priznao krivična dela, a kao motiv naveo je osvetu prema pokojnom Dragoslavu Kosmajcu, jer je, kako uhapšeni tvrdi, prodao mnogo droge na Zvezdari.

- D.K. tvrdi i da zna da je Kosmajac odgovoran za postavljanje eksploziva pod vozilo u kojem su bili njegova žena i deca koja su preživela, kao i da je Kosmajac odgovoran za ubistvo njegovog kuma Gorana Marjanovića, zvanog "Goksi bombaš" koje se dogodilo 1995. godine.

(Kurir.rs)

BONUS VIDEO: